Jurnalistul Ionuţ Cristache e unul dintre cei mai contondenţi realizatori de la TVR. Incisiv, ironic şi bine documentat, Cristache face audienţă cu emisiunea sa România 9. Dar pe cine interesează impactul la public atunci când vorbim de cea mai politizată televiziune.

Noua putere a reuşit să-şi impună la SRTV o conducere de casă, prin numirea de către Parlament a unui director general interimar, în persoana doamnei Ramona Săseanu-Moroşanu, care s-a remarcat, la studioul teritorial Craiova, prin realizarea unui interviu cu o vrăjitoare. Care se pare că a contat în parcursul profesional al doamnei, care a picat succesiv mai multe concursuri de promovare, inclusiv cel pentru ocuparea postului de producător executiv al TVR Craiova în 2013.

Revenind la emisiunea realizată de Cristache, acesta a fost informat sec de către directorul interimar al TVR 1, Eduard Dârvariu, că România 9 se mută la ora 17:00. Întrebat de ce a fost produsă schimbarea, Dârvariu ar fi spus, potrivit lui Ionuţ Cristache, : “Că aşa a vrut doamna”.

Emisiunea România 9 este lider de audienţă al postului public, fiind difuzată în prezent în prime-time.

Alte informații AICI

Preluare foto: wikipedia.org