Un milion de lei pune la bătaie Consiliul Județean Timiș pentru susținerea financiară a unor proiecte propuse de societate în cadrul programului de bugetare participativă. În total, au fost înscrise 69 de proiecte, dintre care au fost selectate 16.

În aceste condiții, locuitorii din județul Timiș sunt așteptați să voteze proiectele preferate, până în data de 21 iunie.

Start vot! În ultimele zile, am analizat eligibilitatea proiectelor depuse în cadrul programului de bugetare participativă, să ne asigurăm că acestea respectă regulamentul programului. Acum, le supunem votului vostru pe cele care au trecut de acest prim filtru. Nu a fost o selecție ușoară, ideile au fost foarte bune, însă comisia de evaluare a fost nevoită să respecte toate detaliile impuse de prevederile legale”, a informat Consiliul Județean Timiș.

Lista celor 16 proiecte finaliste cuprinde un adăpost de câini, un centru de tineret mobil cultural și verde, un club de lectură, amplasarea unei ”coloane a memoriei”, o „baltă” ca simbol al Timișoarei, un laborator de educație, o expoziție de știință interactivă, o culegere a legendelor din Banat, o machetă feroviară, un loc de joacă tematic, o pistă de biciclete între Timișoara, Dumbrăvița și Giarmata, o campanie de promovare a traseelor cicloturistice, un proiect care oferă informație medicală, o aplicație în care va fi raportată orice problemă întâlnită în spațiu public, o stație de așteptare pentru transportul în comun în comune Foeni și o producție cinematografică.

Proiectele preferate pot fi votate AICI!