Sunt o serie de probleme pe șantierul Drumului Boilor, noua șosea care va lega Timișoara de Moșnița. Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, susține că cea mai gravă este legată de faptul că din contractul sistat au mai rămas doar 40 de zile de execuție.

Lucrarea a început fără să fie clarificat regimul juridic al terenurilor și primul blocaj major a fost intersecția cu centura pentru care așteptăm o Hotărâre de Guvern. Înțeleg că la Moșnița este o coadă infernală și vom rezolva anul acesta proiectul, dar respectând la virgulă legea, nu ca până acum, când primăria angaja lucrări pe terenuri sau imobile ce nici măcar nu-i aparțineau din punct de vedere juridic. În al doilea rând, faptul că se trece prin amplasamentul centurii ca prin brânză e mai degrabă un exemplu de cât de prost sunt întreținute șantierele, decât unul de deschidere față de navetiști. Eu unul îmi asum să provoc anumite supărări și nu voi da drumul la șantier până nu avem tot terenul necesar, proces aflat acum pe ultima sută de metri. Dar centura și terenul sunt doar vârful aisbergului, mai sunt de rezolvat cu linia de înaltă tensiune și rețeaua națională TransGaz, în detaliile astea nici nu mai intru”, a explicat Ruben Lațcău, pe Facebook.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei a acuzat faptul că se fac mii de PUZ-uri la Moșnița, pe o suprafață foarte mare, în zone fără infrastructură.

Și îmi pare rău că trebuie să zic și asta, dar dacă facem la Moșnița mii de PUZ-uri pe o suprafață similară cu suprafața construită a Timișoarei, fără drumuri, fără bulevarde, fără școli, fără servicii medicale, fără nicio infrastructură, nu o să ne mai rezolve nimeni, în veci, problemele. Trebuie să avem așteptări mai mari de la locul în care ne plătim taxele și impozitele. E puțin nedrept să plătim taxe și impozite la Moșnița, fără nicio pretenție de un minimum de confort, și să cerem ca Timișoara să ne rezolve toate problemele”, a conchis Ruben Lațcău.