Jurnaliştii de investigaţii de la Vocea Timişului au intrat în şerpăria imobiliară de la Giroc.

De ani de zile, comunele periurbane din jurul Timişoarei reprezintă adevărate mine de aur pentru reţelele de combinatori girate de lideri din PSD şi PNL. E o frăţie puturoasă între diverşi primari, parlamentari, consilieri locali, judeţeni şi marii „dezvoltatori imobiliari”.

S-au făcut averi uriaşe din conexiunile, multe la limită sau chiar sub lege, fără ca vreo instituţie de control să îi deranjeze pe potentaţii zilei. Mulţi dintre afaceriştii racordaţi la cele două partide nu ar fi capabili să administreze nicio langoşerie 100% privată, pentru că ei sunt obişnuiţi să se folosească de pârghiile din administraţie. Practic statul îi îmbogăţeşte de ani de zile pe rechinii imobiliari care înoată în balta PSD-PNL.

Mai jos regăsiţi un fragment din serialul de investigaţii lansat de Vocea Timişului pe această temă.

Toma cel darnic

La nivelul nivelul comunei Giroc, așa cum rezultă din nota de constatare a Camerei de Conturi Timiș, datată pe 23 aprilie a.c, pe lângă prețurile imobiliarelor și creșterea demografică, a explodat și numărul dosarelor de instanță. Așa că, deși beneficia de juriști angajați, unitatea a decis să achiziționeze, extra, ”servicii juridice de asistență și reprezentare”, pe perioada 2018 – 2020, de la ”Cabinet avocat Golban Sorinel Gheorghe” din Chișoda. Urmare a verificării cheltuielilor, auditorii au constatat că, în toți anii de consiliere juridică, Primăria Giroc, condusă de pesedistul Ionel Toma, a efectuat plăți către avocatul Golban, în sumă de 1.365.980 RON.

Astfel, în anul 2018, prin HCL nr. 8 din 31 ianuarie 2018, consilierii locali giroceni au aprobat un buget de ”Consultanță și expertiză” în sumă de 450.000 RON. Până la sfârșitul anului, așa cum rezultă din documente, Primăria Giroc a plătit către furnizorul  ”Cabinet Avocat Golban Sorinel Gheorghe” valoarea de 424.285 RON. Dincolo de acești bani pentru reprezentare în instanțele de judecată, unitatea administrativ teritorială de la marginea Timișoarei a mai scos din buzunar, pe tot anul 2018, salarii în sumă de 151.448 RON pentru cei 3 angajați ai compartimentului juridic din cadrul instituției publice…”

Pe larg AICI

Preluare foto: giroc.ro