Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a venit cu informații noi legate de stadiul proiectului podului și drumului de la Solventul. Astfel, în acest moment se desfășoară faza de evaluare a ofertelor depuse pentru licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. În total, au fost depuse trei oferte, iar în următoarele săptămâni ar urma să fie desemnat câștigătorul, care va avea 180 de zile pentru a elabora documentațiile.

La această licitație am vrut să facem din calitate elementul cel mai important, din acest motiv strategia de achiziție a fost în așa fel făcută încât 60% din evaluare este bazată pe oferta tehnică. În același timp, am avut nenumărate discuții și întâlniri cu investitorul și cu Agenția de Mediu pentru a găsi soluții pentru un aviz de mediu care să pună bazele decontaminării acestui sit industrial. Platforma Solventul a schimbat mai mulți proprietari în ultimele decade. În 2008 a fost emis un aviz de mediu și un acord de dezafectare care nu a fost dus la îndeplinire. Cei ce au fost angajați să decontamineze situl s-au mulțumit să distrugă clădirile și să fure fierul vechi. Investitorul nou trebuie să înceapă cât mai repede investigațiile în detaliu pentru a stabili toate sarcinile de mediu finale și suntem în discuții pentru a clarifica toți pașii necesari”, a explicat Ruben Lațcău.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, sunt șanse ca anul viitor să înceapă lucrările la proiectul podului și drumului de la Solventul.

Pe de altă parte, Ruben Lațcău a precizat că problema poluării și a traficului poate fi rezolvată doar după ce va fi realizată centura de sud a Timișoarei, iar inelele de trafic vor fi deschise.

Periurbanul din jurul Timișoarei are nevoie de inelul 4 pentru a evita centrul și cartierele rezidențiale. Nimeni nu vrea să audă adevărul dureros despre dezvoltarea haotică ce a avut loc în jurul Timișoarei, toate problemele pe care aceasta le creează, dar aceste lucruri trebuie enunțate răspicat. Atât timișorenii ce stau în Timișoara, cât și cei ce și-au luat casă lângă oraș suferă din cauza infrastructurii haotice. Fără infrastructură mare, fără transport în comun, nu există o speranță prea mare. Ne-am asumat să facem aceste proiecte mari nu pentru că sunt ușoare, ci tocmai pentru că sunt necesare”, este de părere viceprimarul Timișoarei.