În urmă cu trei ani, maşina jurnalistului de investigaţii Dragoş Boţa este incendiată. Cazul face vâlvă în presa naţională, dar e preluat şi de publicaţii externe. Firele duc la o grupare infracţională ale cărei tentacule se întind până în Primăria Municipiului Timişoara, condusă la vremea respectivă de Nicolae Robu, de la PNL. Dragoș Boța făcuse anterior multe dezvăluiri despre liderul grupării infracționale, Lucian Boncu și apropierea sa de unul dintre consilierii personali ai edilului în funcție. Iată afirmațiile ziaristului la scurt timp după ce autoturismul i-a fost incendiat, într-o zonă extrem de aglomerată a Timișoarei, în preajma unui cartier de blocuri:


“Această acțiune de tip mafiot mă face să cred că investigațiile pe care le-am făcut de-a lungul timpului și dezvăluirile publicate pe PRESSALERT.ro au deranjat. Acțiunea din această noapte nu mă face nicio secundă să mă opresc din a-mi face meseria de jurnalist. Cred că este momentul să ne întrebăm cu toții dacă acceptăm ca Timișoara să se transforme într-o Sicilie în care tăcerea complice și cumetriile pe sub masă sunt mai importante decât orice”

Citeste mai mult pe: Pressalert

Primarul în exerciţiu are o reacţie halucinantă atunci şi afirmă că e posibil ca ziaristul să se victimizeze de fapt. Iată afirmațiile șocante ale celui care conducea și filiala Timiș a Partidului Național Liberal:


“Ce s-a întâmplat este extrem de grav, trebuie identificat făptașul și să se acorde pedepse exemplare conform legii, trebuie dat un exemplu. Cine face așa, nu scapă! Pe de altă parte, acest personaj cu numele Dragoș Boța își arată mizerabilitatea inclusiv în această situație și încearcă să se victimizeze, încearcă să exploateze această situație. Nu exclud și alte scenarii pe care nu le pomenesc eu pentru că am încredere în forțele de cercetare care s-au pus în mișcare. Sunt convins că adevărul va ieși la iveală. Cât de mizerabil trebuie să fii încât să pomenești numele primarului Nicolae Robu, care știe toată lumea ce fel de om este, într-un astfel de context? Acest individ nu este demn să vorbesc eu despre el, eu vorbesc despre o faptă. Acest personaj este de cea mai joasă speță, dar fapta care s-a întâmplat este extrem de gravă, nici ultimul om din orice comunitate nu trebuie să pățească așa ceva”, a afirmat Robu la Antena 3.

Citeste mai mult pe: Pressalert

Cazul e preluat de DIICOT, au loc anchete, investigații realizate profesionist, iar gruparea care a pus la cale incendierea este acuzată că a pus preț pe capul ziaristului, care ar fi trebuit eliminat. Sigur că pare un scenariu de film, însă lucrurile fix așa au stat. Rând pe rând pică infractori, apar tot mai multe dezvăluiri și înregistrări șocante. Pe lângă cei dispuși să-l asasineze pe ziarist se află și oameni din poliție, transformați în sifonari pentru infractori. Stengoramele incendiare publicate de Pressalert și preluate de Antena 3, Realitatea TV și alte trusturi media sunt greu de digerat.
Și totuși cum a fost posibil ca în Timișoara, considerat un oraș model de civilizație, să crească astfel de grupări, să prindă putere, să se conecteze la zona politică și administrativă? Cu sau fără știrea celor aflați la conducerea unor instituții. Nici nu mai contează dacă fostul primar al Timișoarei a auzit vreodată de infractorii care au pus la cale un asasinat! Grav e că a tolerat indirect o țesătură de acest tip, poate din ignoranță sau din lipsă de orientare. E anormal ca oameni apropiați de un edil de mare municipiu să stea la aceeași masă cu indivizi dispusi să ucidă.

Revenind în prezent, cele mai recente dezvăluiri despre modul în care gruparea Boncu acționa ne dau o imagine despre ce a ajuns Timișoara. Cine ar fi crezut că stau la masă un infractor, un polițist și un avocat, care analizează momentul optim pentru un asasinat!? Iată ce scrie Pressalert:


“În dosarul DIICOT în care Lucian Boncu a fost trimis în judecată pentru că a ordonat asasinarea editorului șef al PRESSALERT.ro, jurnalistul Dragoș Boța, apar informații explozive despre ce-și dorea liderul interlop. Boncu apare într-o înregistrare făcută de DIICOT, în 28 iunie 2019, în apartamentul său din Giroc, în dosarul traficului de cocaină, discutând cu „cârtița” sa din Poliția Timiș, Dragan Ilin, și cu prietena acestuia. La un moment dat, Boncu a comentat ce auzea la televizor despre scandalul de la Caracal și le-a mărturisit celor doi: „Vrei să-ți zic ceva? Io, dacă io… vă zic personal. Dacă nu era poliția și legea așa să fie, eu cel puțin trei – patru morți aveam până acum, io. Pe Boța îl omoram sigur, pe Taloș îl omoram sigur, deja sunt doi morți. Nu că îl băteam, îl omoram și crede-mă că veneam și beam bere. N-am scupule, în viața mea n-am avut scupule față de…”.

Citeste mai mult pe: Pressalert

Alte informatii AICI