Primăria Timișoara are slabe șanse să primească bani de la Guvernul României pentru achiziționarea certificatelor verzi pentru Colterm. Vă reamintim că societatea de termoficare a Timișoarei a primit o amendă în valoare de 21 milioane euro pentru că nu a cumpărat certificatele anti-poluare necesare.

Pe de altă parte, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Timișoara, premierul Florin Cîțu a criticat conducerea primăriei, afirmând că municipalitatea este una dintre cele mai finanțate din România.

Primăria Timișoara este una dintre cele mai finanțate primării din România. A primit prin anexa 703 cred că 27 milioane lei, primește lunar din venitul global aproape 45 milioane lei. Problema a fost aici că acea cerere (n.r. de acordare a unei finanțărie pentru cumpărarea certificatelor verzi) a venit prea târziu și eu m-aș întreba de ce. Pentru că aceste certificate verzi știi că trebuie să le cumperi și atunci le cumperi din timp. Întrebarea este de ce a venit cererea așa de târziu? Cererea a venit în momentul în care se emitea acea amendă. Poate este un moment bun de reformă, să vedem cum s-au cheltuit banii în prima parte a anului, de ce nu s-au plătit certificatele, etc. Constanța și-a plătit certificatele verzi din proprii bani. Există această ordonanță care permite tuturor UAT-urilor, nu discriminăm, să se împrumute pentru alte cheltuieli”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul României a efectuat, astăzi, o vizită la Timișoara. Astfel, Florin Cîțu a ales să viziteze noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internațional Timișoara, dar și Universitatea Politehnica din Timișoara, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea instituției de învățământ.