Președintele PSD Timișoara, consilierul județean Mihai Ritivoiu, consideră că de vină pentru situația în care a ajuns Colterm sunt atât Dominic Fritz, primarul Timișoarei, cât și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Domnul Fritz declara că a făcut tot felul de demersuri amicale și neoficiale care nu s-au concretizat. Era bine dacă le făcea și oficial, și în timp util, să rezolvăm, să nu fi avut o amendă de 100 milioane lei. Totuși, ce a făcut domnul președinte Nica în acest sens? Dânșii sunt colegi de coaliție. Oare cumva domnul Nica a stat pe margine, a mimat implicarea în subiect și, de fapt, cu cinism l-a lăsat pe Dominic Fritz să-și rupă gâtul în această problemă, compromițându-și, probabil, șansa pentru un nou mandat, în loc să se implice ca și partener de coaliție și să intervină în rezolvarea problemei? Totuși, Alin Nica este președintele PNL Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș și s-ar presupune că ar avea un cuvânt poate mai influent la nivelul guvernului și al premierului, care este colegul lui de partid, decât domnul Fritz. Acest lucru nu s-a întâmplat și, din punctul meu de vedere, amândoi sunt răspunzători pentru situația dramatică de la Colterm”, a declarat Mihai Ritivoiu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, președintele PSD Timișoara i-a bătut obrazul premierului Florin Cîțu pentru faptul că a refuzat să sprijine financiar Colterm, care se află într-o situație critică după ce nu a cumpărat certificatele verzi.

Domnul premier a făcut o referire la faptul că Timișoara nu va primi bani pentru Colterm pentru că Timișoara este una dintre cele mai bine finanțate orașe din România și că primește suficienți bani. Domnule premier, Timișoara, de 30 de ani contribuie cu niște sume exorbitante la bugetul național. După București, suntem al doilea cel mai bogat oraș din țară și Timișoara are bani. Că banii ăștia ne sunt luați de la centru și redistribuiți pe niște criterii mai mult sau mai puțin arbitrare, este o chestiune pe care putem încerca să o înțelegem. În schimb, nu puteți veni să ne spuneți că avem suficienți bani în momentul în care, probabil, pentru prima oară Timișoara are nevoie într-o chestiune punctuală să nu primim bani, pentru că sunt banii noștri, sunt banii timișorenilor, ai timișenilor, nu sunt banii dumneavoastră”, a adăugat Mihai Ritivoiu.