Fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu a închis elegant subiectul legat de organizarea de către FRF a tribunei oficiale la primul meci din istoria EURO desfăşurat la Bucureşti. Presa a comentat mult despre faptul că la tribuna VIP nu au avut loc sportivii din Generaţia de Aur din cauza politicienilor momentului care s-au înghesuit acolo. Subiectul a devenit viral pe reţelele de socializare, iar în acest context Gică Popescu a postat un text pe pagina sa de Facebook, pe care îl redăm mai jos:

„Vad ca sunt foarte multe discuții în jurul faptului ca noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua.
A fost alegerea Federatiei Române de Fotbal.
Eu și Gică Hagi am ales sa stăm pe locurile pe care le–am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete in valoare de multe mii de euro.
Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi, am umplut țara de bucurie!
Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piata Unirii la Piata Romana!
Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat.”

Supranumit Baciul, Popescu a obţinut performanţe uriaşe în fotbal, fiind căpitan al FC Barcelona, cu care a şi câştigat Cupa Cupelor în 1996-97. De asemenea, când a jucat la Galatasaray SK, echipa a dobândit Cupa UEFA, în anul 2000. În cariera sa, Popescu a mai îmbrăcat tricoul unor cluburi celebre, cum ar fi PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, Lecce. A debutat la Universitatea Craiova. Alături de Gheorghe Hagi, e unul dintre reprezentanţii Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, cea mai mare performanţă la naţională fiind realizată în 1994, la turneul final al CM din Statele Unite, unde România a ajuns până în sferturile de finală, după ce a trecut de Argentina lui Maradona. Astăzi, fotbalul românesc este practic distrus, după ce naţionala nu a reuşit să depăşească faza grupelor, unde a pierdut confruntarea cu Macedonia de Nord.

Preluare foto: fanatik.ro