În județul Timiș continuă organizarea de acțiuni cu scopul de a determina cât mai multe persoane să se imunizeze. Prefectura Timiș a informat că, weekendul viitor, are loc un maraton de vaccinare împotriva noului coronavirus în zece sate din județ.

În weekendul următor, 26.06.2021 – 27.06.2021, în județul Timiș se va desfășura maratonul de vaccinare „10 pentru Sănătate” în mediul rural, maraton în cadrul căruia echipe mobile de vaccinare se vor deplasa simultan în 10 localități din mediul rural din județul Timiș pentru a administra, doritorilor din mediul rural, vaccin anti-COVID-19”, a afirmat Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș.

Localitățile în care se vor afla echipele mobile de vaccinare în cadrul maratonului sunt următoarele: Curtea – la Dispensarul comunei Curtea; Fârdea – la Dispensarul comunei Fârdea; Pietroasa – la Școala Gimnazială Pietroasa; Tomești – la Casa de Cultură Colonia Fabricii; Jamu Mare – la Centrul Medical Jamu Mare; Lenauheim – La Căminul Cultural Lenauheim; Saravale – la Căminul Cultural Saravale; Știuca – la Căminul Cultural Știuca; Șandra – la Căminul Cultural Șandra; Tormac – la Căminul Cultural Tormac.

Echipele mobile de vaccinare vor fi prezente în localitățile mai sus menționate sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00. Cele 10 echipe mobile de vaccinare sunt compuse din echipele mobile de vaccinare arondate centrelor din Timișoara (4), echipele mobile ale Spitalului Militar (2), echipa mobilă a centrului de vaccinare din Lugoj (1) și echipe mobile de voluntari (3)”, a informat Prefectura Timiș.

Vaccinările se vor realiza cu seruri de la Pfizer și Johnson&Johnson.