Consiliul Local Timișoara va vota, în următorul plen, un proiect de hotărâre cu privire la acordul pe care primăria intenționează să-l semneze cu Banca Mondială pentru restructurarea Colterm. Concret, documentul va fi încheiat cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, o instituție financiară internațională parte a grupului Băncii Mondiale.

Astfel, experții instituției ar urma să presteze servicii de asistență tehnică rambursabilă pentru „încălzirea durabilă și eficiență energetică pentru orașul Timișoara”.

Municipiul Timișoara dorește reformarea și modernizarea integrată a sistemului de termoficare printr-un mix de finanțare: fonduri europene, programe naționale disponibile, buget local. Obiectivul acestui acord este de a sprijini Municipiul Timișoara în îmbunătățirea capacității sale de planificare pentru dezvoltarea durabilă a sistemului său de termoficare (RT) și a eficienței energetice (EE) în clădirile de pe teritoriul său”, scrie în proiectul de hotărâre.

Acordul va fi încheiat pe o durată de 13 luni de la data intrării în vigoare, iar valoarea contractului se ridică la aproape 900.000 lei.