Vești bune aduse de Ruben Lațcău. Viceprimarul Timișoarei a anunțat că în această săptămână ajunge primul tramvai nou pentru omologare.

După aproape jumătate de secol, vom vedea un tramvai în Timișoara care a fost proaspăt scos de pe linia de producție și nu cumpărat la mâna a doua. Ultimul tramvai „nou” este din anii 70. Din acest motiv, el va fi testat pe șinele din oraș pentru următoarele 1-2 luni. Tramvaiul deja a trecut printr-o serie mai lungă de teste în mai multe laboratoare specializate din Europa pentru omologare”, a explicat Ruben Lațcău.

Noul tramvai va circula pe linia 1. Potrivit viceprimarului Timișoarei, după această garnitură vor mai urma încă 20, fiecare având lungimea de 32 metri și capacitate de 295 de pasageri. Costul unui tramvai se ridică la 11,5 milioane lei, cu TVA inclus, 80% din fonduri fiind europene.

Printre prioritățile administrației curente și un aspect important pentru mine este ca tot ceea ce înseamnă transport public modern să fie accesibil și predictibil. Din fericire, tramvaiele vor fi 100% joase și se vor putea bucura de ele atât persoanele cu dizabilități cât și părinții cu cărucioare și seniorii orașului. În fiecare tramvai vor exista, de asemenea, și 2 locuri destinate persoanelor în scaune cu rotile”, a detaliat Ruben Lațcău.