Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a stârnit revoltă în rândul mai multor internauți, în aceste zile, după ce i-a jignit pe trei intelectuali din oraș. Este vorba de Daniel Vighi, Vasile Popovici și Marcel Tolcea, despre care Nicolae Robu a spus, într-o postare pe Facebook, că sunt „nulități” și „lichele ahtiate după bani”.

În aceste condiții, USR Timiș a cerut PNL Timișoara să-l excludă din partid pe Nicolae Robu.

Grupul consilierilor locali ai USRPLUS cere PNL Timișoara să se delimiteze fără echivoc de insultele adresate unor intelectuali publici reputați de către fostul primar Nicolae Robu, membru al partidului. Daniel Vighi, Vasile Popovici, Marcel Tolcea și Corina Șuteu au făcut cunoscută cultura Timișoarei, respectiv a României, în lume și au fost, dintotdeauna, repere de verticalitate morală și de claritate a principiilor democratice, împreună cu mulți alți scriitori, eseiști, profesori și artiști. Modul în care aceștia sunt defăimați de fostul primar al Timișoarei este sub demnitatea acestui oraș care-și cunoaște și drumul și valorile. PNL Timișoara are datoria să se disocieze public de discursul josnic, sub normele unei comunități civilizate, al fostului primar și să-l excludă din partid”, a transmis USR Timiș.

Pe de altă parte, PNL Timiș a anunțat că nu intenționează să facă acest lucru și că solicitarea celor din USR Timiș li se pare cel puțin „ciudată”.

Punctul de vedere exprimat de domnul Nicolae Robu a fost unul personal, nu din calitatea de membru al Partidului Național Liberal. Astfel, PNL nu se poate implica în gestionarea aspectelor care țin de viața și activitatea privată, așa cum suntem siguri că se întâmplă și la USR-PLUS. Le atragem atenția colegilor de la USR-PLUS că solicitarea lor ca un membru de partid să fie dat afară din PNL este cel puțin ciudată. PNL nu și-a permis niciodată să le ceară colegilor din USR-PLUS să elimine un membru de partid chiar dacă au existat cazuri în care atacurile la adresa liderilor PNL Timiș și chiar la adresa premierului Florin Cîţu, au fost de o virulență extremă, depășind cadrul civilizat al unui dialog politic onest. Ne delimităm de limbajul extremist si violent indiferent de zona politică din care face parte cel ce îl enunță și considerăm că primul pas către un discurs public curat și respectuos este renunțarea la manipularea opiniei publice prin solicitări politicianiste și asocieri forțate. În mai multe rânduri, membri USR au instigat la ură și chiar au desfășurat activități la limita legii fără ca aceștia să fie excluși din partid”, este mesajul transmis de PNL Timiș.