Şobolănii nonstop în Parlament

Revocarea doamnei Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului a avut loc cu câteva zile înaintea adoptării unei controversate ordonanţe de urgenţă, cea privind coplata în sistemul medical pentru servicii private.

Este vorba despre un act normativ pregătit de multă vreme, care va avantaja, în mod clar, persoanele cu venituri peste medie. Pentru că Avocatul Poporului are posibilitatea să conteste la Curtea Constituţională ordonanţele de urgenţă este aproape evident de ce Renate Weber a fost schimbată fix înaintea emiterii unei OUG ce vizează sistemul medical.

Oricum demiterea doamnei Weber a ajuns în atenţia Comisiei de la Veneţia, care prin preşedintele Gianni Buquicchio, a solicitat explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului:

V-aş fi recunoscător dacă aţi avea amabilitatea să ne furnizaţi bazele şi elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său„, se precizează în documentul adresat către Ludovic Orban şi Anca Dragu.


E de notat că şi schimbarea de către actuala majoritate parlamentară a conducerilor TVR şi SRR a fost respinsă de Curtea Constituţională cu unanimitate de voturi. Toate aceste manevre generate de coaliţia PNL-USR-UDMR indică faptul că respectarea statului de drept a devenit o formulă lipsită de sens în epoca Klaus Werner Iohannis, cel care a impus, în ciuda votului românilor, „guvernul meu”.

Preluare foto: zcj.ro