Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a realizat o vizită în serele societății Horticultura, pentru a afla de ce florile nu au fost puse în jardinierele din centrul Timișoarei, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Astfel, printr-un mesaj postat pe Facebook, Roxana Iliescu explică faptul că, în acest moment, sunt aproximativ 450 de jardiniere goale în Timișoara, care au fost transformate, în condițiile date, în scrumiere sau loc de aruncat gunoi.

Primăria a aprobat încă de anul trecut o cantitate de aproximativ 400.000 de flori care urmau a fi plantate în jardinierele rotunde mari/ mici din fontă în formă de pălărie (pe care le-ați văzut în preajma diferitelor instituții și pe aleile pietonale din centru) și în cele din beton care sunt plasate la Podul Termal, Complexul studențesc, la Catedrală etc. Din cele 400.000 de flori s-au plantat aproximativ 300.000. În mod halucinant, deși serele erau pline de flori, executivul primăriei a transmis societății Horticultura, prin luna februarie anul curent, că renunță la diferența de 105.000 flori. În mod optim, aceste flori ar fi trebuit să fie plantate încă din ultima decadă a lunii mai”, a precizat Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România a mai afirmat că, în condițiile în care florile nu au fost transplantate din ghiveciul nutrivit în pământul pregătit din jardiniere, foarte multe au murit. Astfel, ar mai fi rămas doar vreo 50.000 de flori în sere, care vor fi muri și ele, dacă nu vor fi plantate urgent în jardiniere.

Angajații societății Horticultura pot umple jardinierele cu cele 50.000 de flori rămase în două zile. Dacă treaba asta nu se face într-o săptămâna putem să ne luăm adio… Nu știu ce păzește noul Consiliu de Administrație proaspăt învestit la Horticultura, dar să lași să moară peste 100.000 de flori din rațiuni politice și interese obscure mi se pare o iresponsabilitate crasă! Rog executivul primăriei să-și reconsidere poziția și să salveze florile care au rezistat”, a declarat Roxana Iliescu.