Este bătaie mare pe finanțarea pusă la dispoziție de Primăria Timișoara pentru proiecte culturale. Reprezentanții instituției informează că 98 de actori culturali au intrat în cursa pentru finanțare în cadrul primului apel lansat de către Centrul de Proiecte al municipalității.

Arte vizuale, digitale, educație culturală, artele spectacolului, cultură scrisă sau patrimoniu cultural – toate aceste arii tematice s-au regăsit în aplicațiile înscrise online pe site-ului Centrului de Proiecte.

Le mulțumim tuturor aplicanților pentru atenția, concizia și pasiunea cu care și-au susținut aplicația. Oricare ar fi rezultatul evaluării ofertei culturale pe care au transmis-o, le suntem recunoscători pentru efervescența creativă cu care infuzează scena culturală timișoreană în aceste vremuri bogate în incertitudini, dar și în noi orizonturi de explorare creativă. E prima dată când înscrierile de oferte culturale pentru finanțare de la bugetul local se fac online. Sperăm că toți aplicanții ne-au simțit aproape, pentru că noi am încercat pe tot parcursul perioadei de înscrieri să le oferim tot sprijinul necesar. La rândul nostru, suntem încrezători că vom optimiza platforma de înscrieri online pentru apeluri viitoare, astfel încât să fie una tot mai agilă și intuitivă”, a afirmat Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara.

În etapa următoare, conform calendarului afișat pe pagina apelului (beta.primariatm.ro/apel-1-2021-cultura), după verificarea conformității administrative și a eligibilității ofertelor culturale înscrise, urmează publicarea rezultatelor inițiale și runde succesive de contestații. Evaluarea și selecția ofertelor culturale se va face în perioada 30 iunie – 14 iulie, urmate de o nouă serie de rezultate și contestații. Rezultatele finale vor fi publicate pe 23 iulie.

În cadrul Apelului 1/2021 Cultură, lansat în luna mai, Centrului de Proiecte Timișoara acordă finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Timișoara pentru programe, proiecte și acțiuni culturale. Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură, cu excepția celor din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara. Bugetul disponibil pentru acest apel este de 3.000.000 lei de la bugetul local.