Ministrul Transporturilor a anunțat, astăzi, pe Facebook, că proiectul centurii de sud a Timișoarei a fost deblocat „integral”. Concret, Cătălin Drulă face referire la faptul că s-a emis autorizația de construire pentru suprafețele de teren suplimentare.

O veste bună pentru județul Timiș, în general, și pentru Timișoara, în mod special: am deblocat integral lucrările la varianta de ocolire din sudul orașului, odată cu emiterea autorizației de construire pentru suprafețele de teren suplimentare. Acest lucru era necesar și esențial pentru realizarea soluțiilor tehnice la intersecțiile modificate și pentru relocarea unor utilități, spre exemplu. Așa că mă aștept ca antreprenorul să crească mobilizarea în teren și, implicit, finalizarea lucrărilor în cursul anului viitor”, a precizat ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a anunțat că, în acest moment, stadiul fizic al lucrărilor de pe șantierul centurii de sud a Timișoarei este de peste 30%. Astfel, în prezent se lucrează la structuri, decopertări, terasamente și relocări de utilități. În total, cei 25 de kilometri ai centurii de sud a Timișoarei cuprind cinci intersecții, trei noduri rutiere, trei poduri, șapte pasaje și două parcări de scurtă durată.

Ministrul Transporturilor a venit și cu vești privind intersecția cu Drumul Boilor, afirmând că s-a aprobat soluția tehnică de către Compania de Drumuri și s-a primit unda verde pentru includerea acesteia în contract.