Doi candidați s-au înscris în cursa pentru șefia PNL Timișoara. Este vorba de Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, și Raul Ambruș, consilier local. Ambii și-au anunțat intenția de a candida prin mesaje postate pe paginile lor de Facebook.

Primul care și-a depus candidatura în cadrul alegerilor interne a fost Raul Ambruș, în urmă cu două zile.

Am 30 de ani, sunt membru PNL de 12 ani, conduc o societate privată, iar ca profesie sunt inginer, absolvent al Universității Politehnica Timișoara, în prezent doctorand, în ultimul an. La vârsta de 18 ani am fost ales președinte al organizației de tineret PNL Lugoj, din 2017 sunt președintele organizației de tineret PNL Timișoara, iar din septembrie 2020, prin votul timișorenilor, sunt consilier local din partea PNL Timișoara. Am crescut în mijlocul acestui partid, m-am format și trăiesc urmând valorile liberale, am trecut prin toate etapele evoluției și maturității politice, iar acum a sosit momentul să arăt că organizația PNL Timișoara este pregătită să accepte o schimbare și să construim împreună, o comunitate liberală autentică și puternică”, a afirmat Raul Ambruș.

Aseară, a venit și rândul viceprimarului Cosmin Tabără să anunțe, tot pe Facebook, că va candida pentru funcția de președinte al PNL Timișoara.

Am fost astăzi (n.r. ieri) alături de o parte din echipa pe care mă bazez pentru viitorul PNL în Timișoara pentru a ne depune candidaturile, opțiunea mea fiind pentru funcția de președinte al organizației municipale. (…) Consacrarea unei noi echipe și a unui lider vizibil pentru conducerea administrației locale, în percepția timișorenilor, va fi posibilă cu 6-8 luni înainte de alegerile locale din 2024. Dar, există o condiție prealabilă pentru ca să se producă această schimbare favorabilă liberalilor, în opiniile cetățenilor: să ne propunem în mod cinstit și autentic să recâștigăm Primăria Timișoara, cu credința că este absolut posibil, că este absolut util orașului și că stă în puterea echipei PNL să revină la conducerea orașului”, a declarat Cosmin Tabără.

Alegerile interne în PNL Timișoara vor avea loc în data de 3 iulie.