Persoanele care se plimbă prin centrul Timișoarei au parte de o privește dezolantă. De mai bine de un an și jumătate, cele trei zone din Parcul Civic se află în șantier. Primăria a intenționat să modernizeze acest parc în cadrul unui proiect în valoare de șase milioane de lei, în cel mult șase luni.

Doar că a venit pandemia, astfel că lucrările au fost sistate, iar apoi firma a intrat în insolvență. Mai mult, în această iarnă, societatea care s-a angajat să realizeze lucrările a mai primit 500.000 lei de la primărie. Cu toate acestea, muncitorii nu lucrează nici în acest moment. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, lucrările au fost sistate pentru că și Colterm are un proiect de schimbare a conductelor care trec prin acest parc.

Situația din Parcul Civic este o consecință a unei proaste planificări bugetare. Cele două șantiere, de modernizare a Parcului Civic și etapa doi de termoficare, au început fără a fi sincronizate, căci în Primăria Timișoara direcțiile nu vorbeau una cu alta până acum opt luni. De exemplu, inclusiv trotuarele pe care le-am montat anul trecut sau acum doi ani pe Loga vor trebui să fie sparte pentru etapa de termoficare. Această situație de la Parcul Civic va fi rezolvată în curând. Etapa doi de termoficare este proiect care este prioritar în acest moment pentru municipiu, iar această pauză pe care Parcul Civic a luat-o este doar una temporară, până în momentul în care etapa de termoficare va fi finalizată pe acest amplasament, după care lucrările vor reîncepe”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, Dominic Fritz a ținut să precizeze că finalizarea lucrărilor de modernizare a Parcului Civic reprezintă o prioritate pentru municipalitate.

Vă asigur că acest parc și finalizarea acestui parc este o prioritate. Acea firmă care realizează lucrările este în insolvență, ceea ce nu neapărat face lucrurile mai ușoare. Nu vrem să riscăm un litigiu care să suspende și mai mult execuția contractului. Am primit și patru milioane de lei din bugetul de stat pentru acest proiect și cu atât mai mult vă asigur că suntem foarte interesați să finalizăm acest proiect odată. Absolut este o prioritate”, a afirmat primarul Timișoarei.

Foto: Călătorul Bănățean