Ioan Gârboni se poate întoarce în funcția de director al Filarmonicii Banatul din Timișoara. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către Tribunalul Timiș.

Vă reamintim că, în luna mai, Ioan Gârboni a primit nota 8,70 la evaluare, având nevoie de nota 9 pentru a putea rămâne la conducerea instituției. Din comisia care l-a evaluat pe Gârboni a făcut parte și consilierul local USRPLUS Răzvan Stana, de meserie medic veterinar.

Nemulțumit de acest rezultat, Ioan Gârboni a atacat decizia în instanță. Astfel, ieri, judecătorii Tribunalului Timiș i-au dat câștig de cauză.

Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâților Municipiul Timișoara și Consiliul Local al Municipiului Timișoara și, în consecință, respinge cererea formulată în contradictoriu cu acești pârâți, ca fiind introdusă împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite cererea formulată în contradictoriu cu pârâtul primarul Mun. Timișoara. Suspendă executarea Dispoziției nr. 631/17.05.2021, emisă de pârât până la soluționarea definitivă a acțiunii înregistrate în dosar nr. 2618/30/2021 al Tribunalului Timiș. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată către reclamant, în cuantum de 1.190 de lei”, este decizia instanței.

Sentința Tribunalului Timiș nu este definitivă, putând fi atacată în termen de cinci zile de către Primăria Timișoara.

Între timp, municipalitatea a lansat concursul pentru ocuparea funcției de manager al Filarmonicii Banatul din Timișoara.