Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a rămas singurul candidat la funcția de președinte al USRPLUS Timiș. Asta după ce Raul Olajos, liderul grupului consilierilor județeni USRPLUS și fost președinte al PLUS, și-a retras candidatura. Alegerile interne în USRPLUS Timiș au loc duminică, 4 iulie.

În total, 227 de delegați din întreg județul Timiș vor vota președintele filialei și Biroul Județean pentru care candidează 43 de membri ai USR PLUS. Viitorul Birou Județean, format după oficializarea fuziunii dintre USR și PLUS, va fi format din 20 de membri și pentru aceste poziții candidează și membri care nu dețin nicio poziție politică sau administrativă în partidul USR PLUS.

Dominic Fritz candidează cu un program care are ca obiective trei unificări: unificarea între vârf și membri și alegătorii USR PLUS, unificarea dintre USR și PLUS și unificarea dintre filiala Timișoara și filialele din județ.

Avem responsabilitatea să demonstrăm celor care ne-au ales că avem nu doar voința ci și puterea să schimbăm Timișoara, Timișul și România. Ne propunem o profesionalizare a membrilor pentru politică și administrație, astfel încât USR PLUS Timiș să aibă baza cea mai educată pentru competiția politică și să pregătim generațiile viitoare de lideri politici ai României, aici la Timișoara și în Timiș”, a declarat Dominic Fritz.