A fost scandal mare, astăzi, la alegerile interne din PNL Timișoara, în cursa pentru funcția de președinte fiind înscriși doi candidați: viceprimarul Cosmin Tabără și consilierul local Raul Ambruș. Conducerea partidului a angajat o firmă de pază pentru a împiedica aproximativ 150 de membri ai PNL să intre în sala de alegeri, iar după discuții de aproape două ore, aceștia au fost lăsați să pătrundă în sala Capitol. Totuși, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, a decis ca alegerile să fie suspendate, văzând că lucrurile au scăpat de sub control. Nu de aceeași părere a fost și Ludovic Orban, liderul PNL, care a decis ca alegerile să continue.

Ulterior incidentelor, conducerea PNL Timiș a susținut o conferință de presă, Alin Nica anunțând că a depus și plângeri penale, după ce au fost furate și două ștampile.

Am hotărât astăzi să amânăm alegerile de la organizația municipală Timișoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal încât nu mai erau asigurate condițiile de desfășurare conform statutului și conform legii. Oameni care nu aveau drept de vot au forțat intrarea în sala în care se desfășura conferința de alegeri și au perturbat serios buna desfășurare a acestora. Nu avem certitudinea că unii dintre ei erau membri ai PNL, de fapt, nici nu îi cunoaștem, nu știm cine sunt și evident nu erau pe convocator și, în consecință, nu aveau dreptul de a fi în sală. Din păcate, s-a ajuns chiar la sustragerea însemnelor partidului, ștampila partidului și inclusiv ștampila cu semnătura mea, ceea ce este foarte grav. În consecință, am decis să facem plângeri penale pentru cei care au instigat sau au săvârșit aceste fapte deosebit de grave. Aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL și în consecință voi propune sancțiuni în conformitate cu statutul PNL. Vom discuta în Biroul Politic Județean pașii de urmat pentru organizarea alegerilor la o dată ulterioară”, a afirmat Alin Nica.

De asemenea, Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș, a afirmat că astăzi au putut vota doar persoanele aflate pe un convocator, lista fiind primită de la București.

Noi am avut un convocator pe care l-am stabilit în baza unei liste de membri primită de la București. Baza de date a fost înghețată la data de 31 decembrie 2020. Acei oameni care au fost instigați de către colegi de-ai noștri, din păcate, au venit și au forțat intrarea în sală, forțând practic votul, chiar dacă au adeziuni și domicilii în alte localități. Au fost furate buletinele de vot, cele două ștampile și convocatoarele pe care noi le-am închis într-o încăpere. Cu siguranță, cei care au făcut acest lucru vor răspunde din punct de vedere penal, mai ales că deja avem făcută o sesizare la poliție în acest sens. Sunt convins că vor fi luate măsuri, și sper foarte dure pentru cei care și-au permis să terfelească numele acestui partid. Am încercat pe cale civilizată, nu am reușit cu firma de pază să blocăm accesul celor care nu aveau drept de vot, de aceea s-a luat decizia amânării alegerilor”, a explicat Dănuț Groza.

Pe de altă parte, Alin Nica s-a arătat „mâhnit” de decizia președintelui Ludovic Orban de a-și da acordul cu privire la continuarea alegerilor în interiorul PNL Timișoara

Sunt mâhnit de implicarea în jocul acesta al competiției naționale a filialei Timișoara și asta nu cred că face bine partidului, pentru că dintre cei care au instigat, au făcut-o cu acceptul de la cel mai înalt nivel. Cred că implicarea domnului președinte Orban nu îi va fi favorabilă în viitor, pentru că s-a asociat cu astfel de comportamente”, a precizat Alin Nica. Președintele interimar al PNL Timiș a mai explicat faptul că cei care au decis să voteze astăzi au făcut-o în cadrul unor alegeri nestatutare.