Așa cum am arătat într-un text precedent, alegerile pentru conducerea PNL Timișoara au scos la lumină toate jocurile tenebroase făcute de echipa care l-a susținut pe Nicolae Robu, la care s-au raliat grupuri de interese din diverse zone de putere din partid. Ce s-a întâmplat, sâmbătă, la Sala Capitol din Timișoara depășește orice imaginație. Un circ de un rar grotesc: bătaie pe microfon, urlete, presiuni, acte de huliganism politic. Chiar dacă la cald sunt greu de identificat toate sursele perturbatoare, un lucru este cert, situația de la Timișoara are legătura cu viitorul congres al Partidului Național Liberal.


Surse politice convergente ne-au transmis că circoteca de la PNL Timișoara a fost menită să arunce în aer o filială care și-a dat acordul să intre în echipa lui Florin Cîțu. După cum se știe, PNL Timiș are o situație cel puțin ciudată legată de grupul parlamentar, pentru că aici dictează (sau așa și-ar dori) doamna senator Alin Gorghiu, a cărei legătură cu Timișul este una pur tranzacțională, în termeni politici. Doamna Gorghiu, de influentă ce e în PNL, a ajuns să candideze pentru a doua oară pe listele partidului în Timiș, deși domnia sa activează exclusiv la București, iar de loc este din localitatea ce produce cel mai râvnit muștar din România, Tecuci.


Pentru că doamna senator Gorghiu este una dintre înfocatele susținătoare ale domnului Florin Cîțu și PNL Timiș a ajuns să facă parte din echipa de majorete a actualui premier. Lucru care desigur l-a nemulțumit pe Ludovic Orban, despre care spun unii că ar fi în spatele spectacolului ridicol de astăzi. După cum se știe, Orban are încă mulți adepți în partid, iar spre deosebire de Cîțu este un vulpoi politic. Premierul actual are o conexiune bună cu doamna Alin Gorghiu, fiind apropiat de Lucian Isar, soțul doamnei senator.

În tot acest vacarm penelist, victimă a picat actualul președinte interimar al filialei, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Care probabil a făcut greșeala să meargă pe mâna doamnei Gorghiu, ce a intrat într-o tăcere stranie zilele acestea, după ce recent s-a plimbat în plină caniculă prin Piața Unirii din Timișoara și i-a întrebat pe timișoreni, prin intermediul Facebook, cum suportă căldura. Ce chestie deșteaptă, chiar smart, nu?

Iată că răspunsul l-a primit deja din partea colegilor săi de la Timișoara, care au oferit României un spectacol de zile mari și au dat tonul unei adevărate răzmerițe în PNL. Rămâne de văzut dacă Alin Nica va reuși să își intre în rolul de președinte al filialei sau va pica între scaunele mutate permanent atât de foștii pedeliști cu influență, cât și de doamna senator Gorghiu.

Alte informații: AICI

Preluare foto: OpiniaTimisoarei