Alegerile interne din PNL Timiş au scos la lumină grupările pedeliste din partid, care se contrează între ele.

De fapt, vechii liberali nu prea mai contează, deoarece în epoca de tristă amintire Robu au avut acces la pârghiile puterii noii locatari, proveniţi din defunctul PDL, partid care practic a căpuşat vechiul PNL.

Ce a rezultat? Un fel de frankenstein politic, o structură eterogenă, loc de răfuieli politice de cartier. Sâmbătă au loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei Timişoara, iar săptămâna viitoare pentru conducerea filialei judeţene.

La municipiu se confruntă actualul viceprimar Cosmin Tabără şi tânărul Raul Ambruş. E aproape sigur că Tabără va câştiga, fiind susţinut de liderii filialei. Bătălia internă va continua însă la nivel judeţean. Actualul lider interimar, Alin Nica, preşedintele CJT, se va confrunta cu primarul de Buziaş, Sorin Munteanu, care pe ultima sută de metri şi-a anunţat candidatura.

Munteanu e împins în luptă de echipa îndepărtată de la deciziile interne, adică de grupul Alin Popoviciu, fost om de casă al Elenei Udrea, fost client al DNA, la pachet cu alţi pedelişti. Culmea e că lui Nica i se reproşează faptul că e controlat tot de către un grupuscul pedelist, condus de Dănuţ Groza, primarul de Sânnicolau Mare. Vizitat în trecut cu mare pompă tot de către talentata doamnă Udrea.

Sigur că tot acest compot miroase a expirat, iar atâta vreme cât PNL Timiş va rămâne în siajul foştilor fani ai doamnei Udrea nici performanţă politică nu va avea. Iar aici ne referim la alegerile locale din 2024, când e puţin probabil că domnul Cosmin Tabără ar putea câştiga fotoliul de primar.

Faptul că Nica a câştigat lejer alegerile la CJT anul trecut nu înseamnă că e performant politic. Pe pesedistul Călin Dobra l-ar fi surclasat orice candidat al dreptei. Mai ales că Dobra a fost ajutat să piardă de către colegii săi de partid. Alin Nica va trebui să demonstreze că e un lider autentic, dar până acum nu prea a arătat nimic în plan administrativ. Înconjurat de o echipă de consilieri modestă, prins în jocurile interne, dar şi în războiul cu USR, Alin Nica va avea parte de o perioadă complicată în fruntea Consiliului Judeţean, mai ales dacă nu reuşeşte să se impună ca un lider administrativ şi politic.

P.S. Ca o confirmare a celor scrise mai sus, iată că deja a fost nevoie ca alegerile interne de astăzi, să se desfășoare sub protecția unei firme de pază , ceea ce e mai mult decât jenant pentru PNL Timiș. Astfel de situații au mai fost întâlnite la partide de apartament, gen PMP.

Alte informații AICI

Preluare foto: Pressalert (link)