Cătălin Drulă a venit cu vești bune, astăzi, la Timișoara. Ministrul Transporturilor a declarat că, vineri, a fost emisă autorizația de construire pentru cea de-a treia descărcare de pe autostradă către Timișoara. Este vorba de drumul de legătură cu autostrada din zona Sânandrei, la care ar putea începe lucrările chiar din toamna acestui an.

Drumul de legătură cu autostrada, DN69 din zona Sânandrei, noua descărcare, a fost emisă autorizația de construire alaltăieri. Practic, am creat toate premizele pentru ca constructorii să lucreze pe aceste proiecte și vom monitoriza foarte serios și nu acceptăm întârzieri. Este un contract proiectare și execuție, conform contractului, are șase luni de proiectare. Proiectarea nu este încă încheiată, vine proiectul tehnic în săptămânile următoare, după care trecem în perioada de execuție. Contractul a fost semnat în martie, plus șase luni, înseamnă septembrie. Atunci curg cele 18 luni pentru execuție. Mergem pe termenele contractuale. Este un contract care nu are blocaje, am făcut deja exproprierile, nu sunt blocaje. Este un studiu de fezabilitate recent, nu uitat în sertar. Nu ar trebui să fie probleme în derulare”, a explicat Cătălin Drulă.

Lucrările vor fi realizate de către firma Todini Costruzioni Generali SPA, iar valoarea contractului este de aproximativ 200 milioane lei, plus TVA, sursa de finanțare fiind POIM 2014 – 2020.

Noul drum de legătură cu autostrada A1 va avea o lungime de zece kilometri și va porni din DN69, șosea care leagă Timișoara de Arad, de la intersecția spre Sânandrei și autostrada A1.