În condițiile în care alegerile pentru președinția PNL Timișoara au fost amânate, ca urmare a scandalului de sâmbătă, s-a decis ca acest lucru să se întâmple și în cazul alegerilor pentru șefia PNL Timiș, programate în acest sfârșit de săptămână.

Inițial, doar Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și liderul interimar al PNL Timiș, și-a anunțat candidatura. Săptămâna trecută, și Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș, a decis să intre în cursă.

Mai mult, după scandalul de sâmbătă de la sala Capitol, din timpul alegerilor din PNL Timișoara, au mai apărut doi candidați. Este vorba de consilierul județean Alin Popoviciu. Acesta a fost exclus din PNL în toamna anului trecut, însă Popoviciu a dat în judecată conducerea PNL Timiș, procesul fiind în derulare.

Candidatura mea este motivată, în primul rând, de ceea ce se întâmplă în momentul de faţă la nivelul filialei judeţene Timiş a cărei conduceri iresponsabile şi netransparente vizează în exclusivitate interesele a trei oameni, şi anume: preşedintele interimar, Alin Nica, secretarul general Dănuţ Groza şi secretarul general adjunct, Bogdan Ghelbere. În al doilea rând, pentru că, în şase luni de când aceştia au preluat conducerea, singurele realizări sunt nemulţumirile primarilor liberali din judeţ”, scrie în cererea de candidatură a lui Alin Popoviciu.

De asemenea, în cursa pentru șefia PNL Timiș a intrat și deputatul Claudiu Chira, unul dintre cei care au provocat scandalul de sâmbătă.

Da, este nevoie de o schimbare la nivelul mentalității întregii filiale PNL Timiș, pentru întoarcerea la valorile reale ale liberalismului. Motiv pentru care am decis că este momentul să îmi asum înscrierea în competiția pentru funcția de președinte PNL Timiș, pentru ca nici unui membru să nu i se mai îngrădească vreodată un drept statutar. Frica este adevăratul motiv din spatele declarațiilor spumoase și fără acoperire ale actualei foste conduceri a PNL Timiș”, a scris Claudiu Chira, pe Facebook.