Continuă scandalul în PNL după evenimentele de sâmbătă din timpul alegerilor interne din PNL Timișoara, acestea fiind suspendate de către Alin Nica, liderul interimar al PNL Timiș. Totuși, simpatizanții lui Raul Ambruș au continuat desfășurarea alegerilor, consilierul local obținând 293 voturi, iar contracandidatul său, viceprimarul Cosmin Tabără, 15.

În aceste condiții, Raul Ambruș a organizat o conferință de presă, astăzi, anunțând componența noului Birou Politic Municipal și precizând că alegerile de sâmbătă sunt statutare. Pe de altă parte, Alin Nica s-a arătat revoltat de cele întâmplate sâmbătă, într-un mesaj postat pe Facebook, afirmând că „Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL”.

În această seară, Ludovic Orban, liderul PNL, nu a ratat ocazia de a-i răspunde lui Alin Nica, întrebat de către jurnaliști cum comentează cele întâmplate la Timișoara.

Dacă este nemulțumit de cum s-au derulat alegerile în Timișoara, trebuie să-și dea demisia, pentru că la momentul organizării alegerilor, colegul meu Alin Nica era președinte și la județ, era președinte și la municipiu. Sigur, interimar. La județ l-a numit Biroul Politic Național și la municipiu s-a numit ca președinte prin decizia biroului județean. N-am avut nicio implicare în organizarea alegerilor de la Timișoara, toate alegerile au fost organizate de conducerea județeană și municipală, la care domnul Nica era președinte, și la județ, și la municipiu. Orice s-a întâmplat la aceste alegeri este în responsabilitatea organizatorilor alegerilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Tot în această seară a avut loc o ședință a Biroului Politic Județean al PNL Timiș, în care s-au discutat evenimentele petrecute sâmbătă.

Nu există instituția validării în statutul PNL. Toate conferințele județene care s-au desfășurat s-au desfășurat în urma adunărilor generale în organizațiile locale, care nu au fost validate, pentru că nu există instituția validării. În ceea ce privește o posibilă decizie, să dizolvi un birou municipal care a fost ales în urmă cu câteva zile mi se pare ceva de noaptea minții. Dacă cineva consideră că este nestatutar, are posibilitatea să se adreseze curții de onoare și de arbitraj, deși mi s-ar părea ridicol”, a adăugat Ludovic Orban.