Mai multe decizii au fost luate, aseară, în timpul ședinței Biroului Politic Județean al PNL Timiș, după incidentele petrecute sâmbătă la sala capitol, în timpul alegerilor interne de la PNL Timișoara.

Astfel, PNL Timiș a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că scandalul a fost provocat de un grup coordonat de Raul Ambruș, Claudiu Chira, Liviu Cocean și Cătălin Iapă.

Persoane fără drept de vot au fost mobilizate de către grupul lui Raul Ambruș în vederea pătrunderii în sala unde începuse conferința de alegeri cu scopul de a crea confuzie și a periclita procesul corect de votare. Persoanele care au intrat în sală au creat un climat conflictual și au insistat să voteze, fapt care a impus amânarea alegerilor. Din punct de vedere tehnic, alegerile au fost organizate corespunzător, nu au fost identificate deficiențe sau greșeli ale Comisiei de organizare și desfășurare a alegerilor”, a informat PNL Timiș.

De asemenea, conducerea PNL Timiș consideră că „presupusele alegeri de la PNL Timișoara nu au existat din punct de vedere statutar, deci ele nu pot fi nici validate, nici invalidate. Comisia de arbitraj de la București nu are asupra a ce să se pronunțe deoarece alegerile nu au avut loc. Din punct de vedere tehnic, statutar, ședința CCL a fost închisă oficial de președintele BPL Timișoara, în baza deciziei CODA nr 3 din 3 iulie. Prin respectiva decizie s-au amânat alegerile și s-au anulat buletinele de vot tipărite în acest sens. Tot ce s-a desfășurat după momentul anunțului președintelui BPL, care este și președinte BPJ, nu mai este considerat CCL, ci doar un grup de oameni adunați într-o sală. Tot ce s-a votat după momentul anunțului președintelui BPL nu este valid”.

În aceste condiții, în cadrul Biroului Politic Județean interimar al PNL Timiș a fost votată dizolvarea Biroului Permanent Local Interimar al PNL Timișoara, condus de Alin Nica, și s-a ales o nouă componență, biroul fiind condus tot de Alin Nica.

Noul BPL interimar are ca principale atribuții organizarea alegerilor la municipiu și cercetarea și sancționarea faptelor acelor membri care au încălcat statutul și care, prin acțiunile lor, continuă să afecteze reputația PNL. În cadrul aceleiași ședințe a BPJ interimar de marți seara, a fost schimbat Claudiu Chira de la conducerea organizației PNL Dumbrăvița”, a detaliat PNL Timiș.