Aeroportul Internațional Timișoara anunță că a reușit să finalizeze noul terminal de sosiri curse externe pentru pasageri. Astfel, luni, 12 iulie, începând cu ora 09.00, are loc inaugurarea lui, în prezența ministrului Transporturilor. Contractul de finanțare pentru acest obiectiv a fost semnat la sfârșitul anului 2018 de către Aeroportul Internațional Timișoara și Ministerul Transporturilor.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiții funcționale, derularea simultană a activităților operaționale de deservire a aeronavelor și susținerea unui flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifră estimată pentru următorii ani”, au informat reprezentanții aeroportului timișorean.

Terminalul are o suprafață desfășurată de 4.383 mp și este optimizat pentru trei fluxuri de pasageri, având trei sisteme de benzi de bagaje, zece puncte de control al documentelor și trei puncte de control vamal. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30 milioane lei, din care 13 milioane lei s-au asigurat prin fonduri europene nerambursabile, 2,3 milioane lei prin bugetul de stat, iar diferența de aproape 15 milioane lei este asigurată din fonduri proprii.