Continuă scandalul între cele două tabere din PNL Timiș, după alegerile interne din PNL Timișoara de sâmbătă. Susținătorii lui Raul Ambruș au trimis un nou comunicat de presă semnat de către „Biroul Politic Local ales PNL Timișoara”, prin care anunță că Alin Nica, liderul interimar al PNL Timiș, intenționează să sancționeze zeci de liberali, ca urmare a scandalului de sâmbătă.

Așa zisul Birou Politic Local al PNL Timișoara, inventat de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și pe care îl considerăm ilegitim, propune spre sancționare zeci de membri ai PNL Timișoara, pentru că au refuzat decizia nestatutară a președintelui interimar cu privire la amânarea alegerilor din data de 3.07.2021. Drept urmare, aceștia au fost convocați la sediul partidului marți, 13.07.2021, pentru a li se comunica sancțiunea”, scrie în comunicatul de presă.

Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara transmite că printre cei vizați de sancțiuni se numără și consilierul local Raul Ambruș, care a ieșit câștigător la alegerile interne organizate de susținătorii săi, pe care Alin Nica ar vrea să-l suspende din calitatea de membru PNL.

Pentru Biroul Politic ales al PNL Timișoara fiecare membru de partid este important și de aceea facem un apel la toți membrii PNL să nu valideze asemenea comportamente și practici care nu sunt demne de un partid liberal și nu reprezintă spiritul Timișoarei. Ne manifestăm susținerea totală față de membrii PNL Timișoara și protestăm vehement față de un nou abuz comis de către conducerea județeană. Prigoana pornită împotriva unor oameni implicați activ în viața de partid nu este echilibrul pe care l-am fi așteptat de la colegi liberali care prin munca tuturor membrilor săi au obținut succesul electoral din 2020. Constatăm cu regret lipsa de respect cu care conducerea județeană interimară îi tratează în continuare pe membrii săi. PNL Timișoara nu va accepta preluarea prin forță a organizației și nici politica pumnului în gura promovată de conducerea județeană interimară. Opriți distrugerea PNL Timișoara prin impunerea unor persoane și a unui birou „fantomă” cu forța, doar pentru că țineți cu dinții de niște funcții”, mai scrie în comunicatul de presă.