Sprijin important din partea Guvernului pentru proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Primăria Timișoara informează că, ieri, au fost semnate primele trei contracte cu Ministerul Culturii, în valoare de 22,5 milioane de lei, pentru susținerea a trei proiecte importante.

După ani în care aceste obiective au fost tărăgănate, mă bucur că discuțiile constante avute anul acesta cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-au concretizat prin semnarea acestor prime trei contracte. Îi mulțumesc pentru sprijinul pentru proiectul Capitalei Culturale, care e nu doar al Timișoarei, ci al României. Contractele vor ajunge la Timișoara zilele următoare pentru a fi semnate și de noi”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Concret, Ministerul Culturii sprijină trei obiective ale Primăriei Timișoara aflate în lucru. Este vorba despre reabilitarea Cinematografului Dacia, unde ordinul de începere a fost dat de primarul Dominic Fritz în luna martie a acestui an. Acesta primește o alocare de 6,3 milioane de lei de la minister, valoarea totală a investiției fiind de 12,4 milioane de lei. 

De asemenea, reabilitarea Cinematografului Victoria, unde lucrările au început la finele anului trecut, este cofinanțată de Ministerul Culturii cu suma de 4,6 milioane de lei. Valoarea totală a investiției este de 8,6 milioane lei. 

Totodată, refuncționalizarea clădirii fostului Spital de Dermatologie și transformarea în Centru Multicultural este sprijinită de Ministerul Culturii cu 11,5 milioane de lei, valoarea totală a investiției fiind de 21,3 milioane de lei. 

Cele trei contracte încheiate între Ministerul Culturii și Primăria Timișoara au o durată de maximum doi ani.