Primăria Timișoara este nevoită să suspende concursul organizat pentru ocuparea funcției de director al Filarmonicii Banatul. Asta după ce Ioan Gârboni, actualul director, a câștigat și cel de-al doilea proces împotriva municipalității. În primă fază, instanța a decis anularea evaluării sale, iar ieri, judecătorii Tribunalului Timiș au hotărât să suspende și concursul pentru funcția de manager al instituției.

Admite cererea formulată de reclamantul Gârboni Ioan Coriolan în contradictoriu cu pârâții primarul municipiului Timișoara și municipiul Timișoara, având ca obiect suspendare executare act administrativ. Dispune suspendarea executării Dispoziției nr. 721/09.06.2021 a primarului municipiului Timișoara privind aprobarea măsurilor de organizare a concursului de proiecte de management pentru Filarmonica Banatul Timișoara, până la pronunțarea instanței de fond”, scrie în sentința dată de judecătorii Tribunalului Timiș.

Totodată, Primăria Timișoara este obligată să plătească 1.240 lei drept taxe de judecată. Decizia nu este una definitivă.

Ioan Gârboni urma să fie înlăturat de la conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara de către administrația Fritz, în luna august, după ce a primit nota 8,7 la evaluarea finală a managementului instituției. Ca urmare a faptului că a primit această notă, Ioan Gârboni nu mai putea să depună un nou proiect de management pentru a conduce în continuare Filarmonica Banatul din Timișoara. Asta în condițiile în care nota minimă necesară era 9.