O victorie importantă a fost obținută de tabăra care-l susține pe consilierul local Raul Ambruș la șefia PNL Timișoara. Raul Ambruș a anunțat, pe Facebook, că, ieri, Curtea de Arbitraj a PNL a acceptat spre judecare cele întâmplate în timpul alegerilor interne și va lua o decizie în cel mai scurt timp.

Dragi prieteni, vă mulțumesc pentru susținere! Efortul vostru din ultimele săptămâni nu a fost în zadar și astăzi (n.r. ieri) Curtea de Arbitraj a PNL a acceptat spre judecare cazul nostru de la Timișoara și va lua o decizie în cel mai scurt timp posibil. Noi am cerut să se constate invaliditatea noului Birou Local Interimar al PNL Timișoara, aprobat de BPJ interimar după alegerile din 3 iulie, având în vedere că ceea ce s-a întâmplat la Sala Capitol a fost statutar și exista deja un Birou Local legitim și ales prin voința membrilor săi. Voi apăra PNL Timișoara până la capăt pentru că voi toți meritați orice sacrificiu, iar adevărul și dreptatea trebuie să fie scoase la lumină. Cred că este momentul să fie acceptat rezultatul alegerilor din 3 iulie și este necesară oprirea prigoanei de mâine, când zeci de membri PNL Timișoara sunt convocați pentru a fi pedepsiți doar pentru că au fost prezenți în sala cu ocazia alegerilor. Trebuie să avem încredere în forurile statutare ale partidului și nu cred că este benefic să ajungem la alte contestații sau decizii pe care am putea ulterior să le regretăm. Sper să existe maturitatea politică necesară pentru a deschide căi de dialog și a nu pune partidul în alte situații regretabile”, a afirmat Raul Ambruș.

Pe de altă parte, Liviu Cocean, unul dintre susținătorii consilierului local Raul Ambruș și considerat de Alin Nica printre cei vinovați de continuarea alegerilor, a anunțat, pe Facebook, că a primit un mesaj pe telefon prin care a fost chemat la sediul partidului pentru a fi sancționat.

Stimate coleg, te așteptăm în data de 15.07, ora 18.00, la ședința Biroului Politic Județean interimar al PNL Timiș. La ședință se va lua în discuție propunerea de sancționare a dvs. pentru următoarele considerente: în data de 03.07.2021 prin comportamentul dvs. de a refuza decizia președintelui interimar cu privire la amânarea alegerilor”, scrie în mesajul semnat de secretariatul PNL Timiș.