O decizie radicală a fost luată, aseară, în timpul ședinței Biroului Politic Local al PNL Timișoara, condus de Alin Nica. Astfel, s-a decis, cu majoritate de voturi, sancționarea prin suspendarea calității de membru al PNL pentru o perioadă de șase luni pentru 18 membri, după scandalul de la alegerile interne din PNL Timișoara. Motivul deciziei este acela că cei 18 liberali „au acționat în repetate rânduri împotriva statutului PNL și a deciziei de amânare a alegerilor organizației municipale din 3 iulie”.

Membrii suspendați sunt: Adrian Aldea, Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu.

De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calității de membru pentru Raul Ambruș, care va fi înaintată către BPJ interimar PNL Timiș, singurul care poate lua această decizie, conform statutului PNL.

Înainte de ședința BPL interimar al PNL Timișoara, membrii propuși spre a fi sancționați au fost invitați să își exprime punctul de vedere cu privire la ședința CCL amânată din 03.07.2021. Totodată, în cadrul ședinței BPL interimar a PNL Timișoara s-a stabilit ca, până la desfășurarea ședinței statutare a Comitetului de Coordonare Local (CCL) PNL Timișoara, să fie reactualizată baza de membri ai organizației, iar persoanele care nu au domiciliul, reședința sau locul de muncă în Timișoara să nu mai fie incluse în convocatorul următor, fiind analizată posibilitatea de a sesiza organele de cercetare pentru fals în declarații în cazul celor care au declarat că îndeplinesc condițiile de mai sus”, a transmis PNL Timișoara.