O nouă ședință a Biroului Politic Județean interimar al PNL Timiș a avut loc, ieri, fiind luate mai multe decizii după scandalul de la alegerile interne din PNL Timișoara. Astfel, s-a hotărât începerea procedurii de suspendare din partid pentru o perioadă de șase luni pentru trei membri care „au acționat împotriva statutului PNL și a deciziei de amânare a alegerilor organizației municipale din 3 iulie 2021”.

Este vorba despre Liviu Cocean, consilier județean PNL, și Raul Ambruș, consilier municipal PNL. În ceea ce îl privește pe deputatul Claudiu Martin Chira, a fost votată trimiterea propunerii de suspendare către forurile de la nivel național. Propunerile de suspendare pentru Liviu Cocean și Raul Ambruș vor fi înaintate către Comitetul Director Județean al PNL Timiș, forul de conducere care poate lua aceste decizii, conform statutului PNL.

De asemenea, BPJ interimar a aprobat și cele 18 decizii de suspendare a unor drepturi deținute în calitate de membri ai PNL pentru o perioadă de 6 luni, conform hotărârilor validate în ședința BPL interimar PNL Timișoara de marți, 13 iulie.

Totodată, în cadrul ședinței BPJ interimar a PNL Timiș s-a stabilit data noilor alegeri pentru PNL Timișoara – 31 iulie, respectiv pentru PNL Timiș – 7 august. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru CCL PNL Timișoara este 24 iulie, iar pentru CCJ PNL Timiș este 31 iulie. Candidaturile se pot depune la sediul PNL Timiș, str. Gheorghe Lazăr nr. 1, sau pe email la adresa office.pnltimis@gmail.com.

Pe de altă parte, Raul Ambruș a scris un mesaj pe Facebook în care afirmă că a fost suspendat din PNL Timiș pentru că nu și-a retras candidatura pentru funcția de președinte al PNL Timișoara, așa cum i s-ar fi cerut.

Toată prigoana împotriva mea a plecat de la faptul că mi-am permis să candidez și nu m-am retras la momentul respectiv din cursă, așa cum mi s-a cerut. Nu am făcut-o pentru că nu aveau niciun drept să ceară așa ceva și am considerat că mi-aș bate joc de muncă voastră, a celor mulți, care ne-am dedicat acestui partid. Nimeni până în ziua de astăzi nu a contestat alegerile din 3 iulie, pentru a fi invalidate. Voința a peste 300 de oameni este pur și simplu ignorată, ca și cum nu ar fi existat. Alin Nica a mai rămas astăzi cu o mână de oameni pe care încă îi mai poate minți și care încă mai apleacă urechile la toate minciunile servite în ultimul timp, însă sfârșitul politic îi este aproape. Nu poți să conduci un partid după bunul plac și nici nu poți să ignori niște alegeri care au avut loc”, a precizat Raul Ambruș.