Scandalul “Fritz, arată-ne diploma” nu e nici pe departe vreo întâmplare menită să transparentizeze administrația din Timișoara. Inițiativa consilierului municipal Pro România Marius Craina privind obligativitatea aleșilor locali de a-și publica documentele de domiciliu și diplomele de studiu e o acțiune pregătită de luni de zile în laboratoarele useliste de la Timișoara. Concret, asistăm la un demers pus la cale de fostul primar Nicolae Robu, de președintele PSD Timiș. Alfred Simonis, la care au participat diverși oameni de afaceri, funcționari publici, parlamentari.

Surse politice convergente ne-au confirmat că au avut loc mai multe contacte între Robu și Simonis, ulterior fiind cooptat consilierul Craina care a depus proiectul de hotărâre de consiliu local. Scopul nu e unul imediat, așa cum pare, ci în aceleași întâlniri secrete s-a pus la cale revenirea fostului primar la butoane și implicit, indirect, tragerea în depou a președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica, șeful CJT, care se pare că e penetrat 100% de oameni care în final raportează prin diverși proxy către Robu.

Sigur că primarul Timișoarei Dominic Fritz se află în corzi zilele acestea, pentru că la demersul ocult al celor amintiți mai sus au pus umărul și oameni de bună credință, care chiar cred în ideea de transparență, cum ar fi unii dintre editorii de presă din oraș. Dar, acțiunea e una cât se poate de politic-pecuniară, pentru că alături de politicieni sunt implicați și oameni de afaceri care și-au pierdut controlul asupra bugetului generos al municipiului de pe Bega.

Interesant e faptul că Alin Nica, deși teoretic cel mai greu om din administrația județeană, este nu doar spectator în acest show butaforic, ci chiar intră la rupere, de fiecare dată când e sfătuit în acest sens, împotriva primarului Fritz.

Dincolo de toate aceste jocuri, care au mize ce se traduc în milioane de euro, totuși comunitatea timișoreană trebuie să știe dacă are un primar legitim sau nu și dacă judecătorii de la BEJ au verificat atent dosarul de candidatură al domnului Dominic Samuel Fritz. Cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, se vor lămuri și aceste controverse.

Cert este însă că șacalii fostei administrații Robu nu pot sta indiferenți, iar clienții economici ai PNL și PSD vor să redevină ceea ce au fost și chiar mai mult decât atât…

Preluare foto: link