Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a comentat, într-un mesaj postat pe Facebook, acuzațiile făcute de Consiliul Județean Timiș cu privire la faptul că municipalitatea ar bloca proiectul de extindere a drumului care leagă Dumbrăvița de autostrada A1.

Astfel, Ruben Lațcău explică faptul că la acest proiect primăria a identificat mai multe proiecte, printre care lipsa stâlpilor necesari pentru linia de troleibuz, întreruperea trotuarelor și a pistelor de bicicletă, dar și lipsa lărgirii la patru benzi pe circa 150m, între sensul giratoriu de la Kaufland și str. Barcelona.

Acum, dl. Nica face declarații în care acuză PMT pentru întârzierile proiectului. În loc să se preocupe de completarea proiectului, pentru ca acesta să aibă, printre altele, și detalii de execuție pentru linia de troleibuz, acesta ne acuză că din cauza PMT nu poate lucra. Mai exact, spune că PMT trebuie să dezafecteze linia, obiectivul fiind evident: să nu poată fi tras CJ-ul la răspundere în cazul în care nu o pune la loc, ei neavând proiectul pregătit pentru repunerea în funcțiune. Dar, atât parteneriatul, cât și concluziile grupului de lucru, spun că execuția poate continua, CJ-ul putând dezafecta linia oricând, fără intervenția PMT (evident, cu condiția punerii la loc). Deci afirmațiile dl. Nica au un singur scop, de a-și ascunde întârzierile și incompetența ce pot duce la pierderea finanțării europene”, a afirmat Ruben Lațcău.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei susține că ar mai fi și alte probleme la acest proiect, printre care faptul că execuția nu este împărțită pe tronsoane, dar și că lipseau anumite avize în momentul în care au început lucrările de execuție.

În concluzie, consiliul județean poate continua lucrul la proiect în baza parteneriatului, fără alte intervenții ale primăriei. Întârzierile sunt date de un proiect prost, un contract de execuție realizat în beneficiul constructorului și nu cel public și o neasumare a CJ-ului a situației în care se află. Dle. Nica, știu, e nepopular să recunoști că lucrurile nu sunt pregătite bine, dar așa e onest. La Primărie întâmpinăm același tip de probleme cu proiectele primite de la administrația Robu. E gratuită acuzarea PMT pentru acest proiect al CJ-ului, în special în condițiile în care am depus eforturi pentru a vă ajuta, fără să „punctăm politic” pentru ele”, a adăugat Ruben Lațcău.