Este scandal mare în Primăria Timișoara, izbucnit între viceprimarul Ruben Lațcău și șeful Direcției Tehnice, Culiță Chiș, de care conducerea municipalității vrea să scape. Culiță Chiș l-a înregistrat pe Ruben Lațcău în timp ce îl amenință să își dea demisia din funcție, în caz contrar susține că va face publice „mizerii” despre el.

Am avut o înțelegere cu dvs, dar văd că nu se respectă. Așa că nu o să fac niciun pas înapoi. Am făcut cum ați zis dvs, când mi-ați recomandat să mă duc în concediu. M-am dus și la primar, am vorbit, i-am dat cererea, am semnat-o. A doua zi am apărut prin toate ziarele – am si eu familie și copii – și am citit ca am fugit ca să nu dau ochii cu corpul de control. E declarația domnului primar. E bătaie de joc. Nu mai pleacă nici Colojoara. Le-am comunicat tuturor subalternilor mei că nu mai fac pasul înapoi”, îi spune Culiță Chiș viceprimarului Timișoarei.

În timpul discuției, tensiunea crește, astfel că Ruben Lațcău trece la amenințări. „Chiar credeți că o să câștigați conflictul ăsta? Dacă intrăm într-un conflict deschis, să știti că eu mă bucur. Eu mă bucur că-mi dă domnul Fritz liber ca să intru într-un conflict deschis cu dumneavoastră. Cât teren aveți la Moșnița, acolo la Drumul Boilor, chiar în sensul giratoriu N-aveți teren? N-aveți? Pfff… Scoatem CF-urile? Îți spun un lucru: conflictul cu noi o să-l pierzi. Nu ai cum să-l câștigi”, spune Ruben Lațcău. La un moment dat, viceprimarul Timișoarei se aude cum spune și „hai, dă-o în p..a mea”.

Pe de altă parte, Ruben Lațcău a reacționat pe Facebook după ce în spațiul public a apărut înregistrarea audio. Viceprimarul Timișoarei susține că Culiță Chiș ar fi un „personaj toxic pentru Timișoara” și că i-a propus șefului de la Direcția Tehnică încă de la început să facă un pas în spate, lucru care s-a întâmplat timp de trei luni, iar apoi acesta nu s-ar mai fi ținut de cuvânt.

Înregistratul conversațiilor profesionale a fost poate lucrul ce m-a șocat cel mai tare în Primăria Timișoara. O gașcă de funcționari fideli fostului primar umblă prin primărie și în ședințe cu microfoane și telefoane, poate-poate vor înregistra ceva ce scos din context să prezinte un avantaj. Să fie o monedă de schimb – cu politicianul sau, dacă nu, cu presa. Și aici mă întorc la fostul primar. Dl. Chiș va pleca și în câțiva ani îl vor uita toți. Au fost oameni mai puternici în primărie, plecați și apoi repede uitați. Dar mă gândesc la dl. Robu, pentru că știu că a vrut și el să îl schimbe pe Chiș Culiță la început de mandat în 2012, dar, prin înțelegere, dl. Chiș i-a promis că termină Pasajul Jiul în 3 luni – dacă nu pleacă. Pasajul nu a fost gata, dar dl. Chiș a rămas și a primit mai multă putere. Oare câte înregistrări nu are omul ăsta cu cei ce s-au perindat prin demnități în ultimii 20 de ani? Eu unul nu am nici o emoție cu aceste înregistrări. Doar că ar trebui să-mi exersez dicția”, a fost mesajul postat de Ruben Lațcău.

În acest scandal a intervenit și Nicolae Robu, tot printr-un mesaj postat pe Facebook. Fostul primar al Timișoarei a ținut să-i transmită lui Ruben Lațcău că pe el nu l-a șantajat nimeni, niciodată.

Ei bine, a ajuns acum, în acel birou de viceprimar, un om de un primitivism rar, nemaivăzut la cineva într-o funcție înaltă în orașul nostru! În plus, nul din punct de vedere profesional. (…) Dl Chiș este un specialist de înaltă clasă, conștiincios, dedicat, pasionat, iar copiii lui -copii excepționali!- au de ce să fie mândri cu un asemenea tată! (…) Domnule Dublu Repetent Ruben Lațcău, pe mine nu m-a șantajat, nu mă șantajează și nu mă va șantaja nimeni, niciodată! De aceea îmi permit să fiu vocal în fața oricui și de aceea sunt indezirabil pentru “păpușari”! Ați ajuns în aceste înalte funcții, care vă depășesc total, dv și domnul dirijor de cor de amatori politolog și asistent social (!!!) Fritz -asta rezultă din înscrisurile sale că e!-, prin minciună intoxicatoare și manipulatoare, iar complexele de inferioritate profesională -căci nu știți nimic, de fapt, niciunul, decât să dați din gură, precum activiștii comuniști de pe vremuri- vă fac răi, primitiv de răi, inumani, în raport cu cei din jur”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.