Consiliul Județean Timiș are planuri mari în ceea ce privește dezvoltarea pistelor de biciclete. Vicepreședintele instituției, Cristian Moș, intenționează să realizeze o rețea județeană de piste de biciclete în perioada următoare. În acest sens, Moș a avut mai multe întâlniri cu majoritatea reprezentanților primăriilor din județ pe marginea acestui subiect. Mai mult, joi, 22 iulie, de la ora 17.30, la sediul CJ Timiș va avea loc o dezbatere publică intitulată „Velo Timiș”.

După întâlnirile avute cu majoritatea reprezentanților primăriilor din județ am tras o serie de concluzii valoroase pe care vreau să le împărtășesc cu voi și totodată îmi doresc să pornim un dialog constructiv în urma căruia să elaborăm caietul de sarcini pentru contractarea serviciilor de elaborare a strategiei județene pentru dezvoltarea acestor piste”, a precizat Cristian Moș.

Proiectarea infrastructurii pentru biciclete asumată de Consiliul Județean Timiș are ca scop atât creșterea numărului timișenilor care utilizează în deplasările lor zilnice bicicleta, dar și de a spori siguranța bicicliștilor în trafic.

În acest sens, ne-am propus să realizăm o rețea județeană de piste pentru biciclete care să conecteze rețelele locale existente/planificate, destinațiile turistice importante, dar și gările pentru o conectare ușoară cu sistemul regional de transport public. Alături de traficul pietonal, ciclismul este o modalitate de deplasare ecologică, socială, care nu generează poluare sau zgomot și care face bine sănătății. În acest context, ar trebui acordată mai multă atenție proiectării infrastructurii velo – pentru că, dacă ne dorim mai mulți bicicliști pe străzile județului nostru, atunci trebuie să le asigurăm o infrastructură adecvată, rapidă și sigură”, a transmis CJ Timiș.

Persoanele care doresc să participe la dezbaterea publică sunt rugate să confirme prezența până la data de 20 iulie, la adresa velo@cjtimis.ro.