Vizită importantă la Timișoara, vineri. Cristian Ghinea, ministrul USRPLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene sosește în capitala Banatului cu scopul de a participa la întâlniri de lucru și discuții privind derularea proiectelor pe fonduri europene și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit reprezentanților USRPLUS Timiș, ministrul Ghinea are pe agendă o întâlnire de lucru la Primăria Timișoara, în cursul dimineții de vineri. De asemenea, va vizita locația viitoarei maternități, ce va fi construită prin PNRR, și șantierul pentru reabilitarea liniilor de tramvai și pentru regenerarea urbană a zonei Bogdăneștilor, proiect în execuție pe Programul Operațional Regional. Ministrul USRPLUS va fi însoțit de către primarul Timișoarei, Dominic Fritz, viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, și vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Moș.

Programul Național de Reziliență și Redresare, negociat cu Bruxellesul și în curs de aprobare, presupune un salt calitativ al proiectelor publice, într-un timp foarte scurt și ne impune un ritm al reformelor fără precedent pentru administrație, pentru Timișoara și Timiș, și pentru întreaga țară. Am convingerea că doar acest Guvern, împreună cu partenerii locali, poate sa creeze cadrul pentru modernizarea administrației și a României și că vom trece cu bine testul PNRR, de capacitate administrativă, din 2026˝, a declarat Cristian Ghinea, înaintea vizitei la Timișoara.