Cazul angajatelor de la Guvern care lucrează pentru campania internă a premierului Cîţu, în timp ce iau salariu din bugetul statului nu e singular.

Se pare că peneliştii îl bat pe Liviu Dragnea în această speţă. Din informaţiile noastre există zeci de situaţii similare peste tot în ţară.

Schema e simplă: se detaşează de pe un anumit cabinet parlamentar un consilieri la o entitate publică, unde lucrează de fapt – de regulă pe bani publici buni – tot pentru şeful parlamentar.

Scandalul izbucnit însă din zona guvernului s-ar putea transforma într-un incediu politic, cu miros penal, pentru că în instituţiile în care se întâmplă astfel de lucruri se strâng deja tot mai multe probe, care dovedesc ipocrizia penală a unor şefi din PNL, care predică austeritatea pentru români, dar îşi angajează camarila pe posturi grase în diverse ministere, autorităţi, companii şi agenţii publice.

Partea proastă e că uneori salariul pe o lună pe care îl umflă o fătucă sau un fătuc ce taie frunză la câini e de multe ori cât venitul pe un an al uneia dintre “clientele” pentru care Liviu Dragnea a făcut doi ani şi ceva de puşcărie.

Iată un punct de vedere pe acest subiect, exprimat de fostul secretar de stat în Ministerul Muncii, Adrian Marius Dobre:

Nenea Citu zice ca nu stie nimic de hartiile astea. Nu stie nimic nici de celelalte documente redactate de fatuci platite din bani publici.
Sigur ca stie, dar nu poate recunoaste ca stie si ca el insusi le-a angajat pentru asa ceva.
In afara de faptul ca documentele sunt execrabile, infantile si prostesti, asta este un caz de coruptie ca la manual.
Se nasc cateva intrebari:

 • isi doreste PNL- ul un presedinte corupt si mincinos?
 • daca acum cand se lupta pentru ciolan este dispus sa faca “orice”, ce va fi dispus sa faca cand va ajunge acolo?
 • acest caz clar de coruptie, va deveni, mai devreme sau mai tarziu o mare vulnerabilitate?
 • daca “liderii” din echipa dl Citu trebuie sa vorbeasca prin emisiune de congresul vietii care ne lasa pe toti indiferenti, ei fiind in guvern, ce conteaza de fapt? Guvernarea sau ciolanul in partid?
  Nu stiu ce vor face procurorii sau mai bine spus daca vor face ceva.
  Are dreptate cine spune ca acest caz seamana cu al lui Dragnea, cu mentiunea ca aici e mult mai rau: Citu a angajat direct si cu intentie acesti oameni ca sa faca altceva.
  Cert este ca lucrurile arata din ce in ce mai rau in Romania, indiferent de minciunile scrise de dl Citu pe FB.”
  Adrian Marius Dobre