Șefii Direcțiilor de Sănătate Publică Timiș, Arad și Hunedoara s-au întrunit astăzi, de Ziua Banatului, cu scopul de a constitui Alianța Vestului pentru Sănătate Publică. DSP Timiș a informat că aceasta va avea ca scop implementarea unei strategii pe regiunea vest într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, axat pe șase componente importante.

Și anume, digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth, analiza nevoilor de servicii medicale, optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților, optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune, realizarea unor echipe comune de control interjudețene și elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Întâlnirea de lucru a a avut loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș, iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare.

Această acțiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea și reducerea timpului de soluționare a cererilor cetățenilor, constituind un progres în sănătatea publică”, a transmis DSP Timiș.

Totodată, ieri, la sediul Universității de Medicină din Timișoara a avut loc o întâlnire de lucru cu rectorul Octavian Crețu, în care s-a discutat despre necesitățile sistemului medical din cele trei județe, în vederea asigurării unei bune colaborări între instituția de învățământ și direcțiile de sănătate publică.