Cu scopul de a evita producerea de ambuteiaje, autoritățile au găsit o soluție pentru fluidizarea traficului în nodul rutier de la Margina. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat că începând de astăzi, va fi optimizată circulația prin nod, acolo unde în prezent se produc ambuteiaje semnificative pe direcția principală de mers, între cei care urcă și cei care coboară de pe autostradă.

În noua configurație se evită intersectarea fluxului de mașini care coboară de pe A1 și intră pe DN68A, cu cel care vine de pe drumul național și vrea să urce pe autostradă. Soluția este simplă și s-a făcut cu o minimă investiție în semnalizare rutieră: este dată în circulație o bretea deja construită care urcă spre A1 de pe care se va întoarce 180 de grade pe A1 în direcția Timișoara. Mă bucur să văd că reabilitarea DN68A a fost foarte bine primită de șoferi și la fel sper să fie și această rezolvare a blocajelor din zonă, din cauza cărora românii pierdeau zeci de minute în trafic”, a explicat ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a mai precizat că echipa de la minister depune toate eforturile pentru rezolvarea problemei mai ample de aici. Și anume, finalizarea găurii din A1 Lugoj-Deva, adică a notoriului lot 2 care cuprinde tunelurile „pentru urși”.