Primăria Timișoara pregătește un amplu eveniment în acest sfârșit de săptămână. Este vorba de „Străzi pentru comunitate”, desfășurat sâmbătă și duminică, în cadrul căruia străzi din centrul orașului vor fi închise pentru mașini.

În acest weekend vă invit să sărbătorim, pe câteva artere principale de circulație, două zile libere de mașini: Străzi pentru Comunitate. La plimbări cu prietenii, familia, animalele de companie și bicicleta, la competiții sportive, muzică, film, spectacole, conversație și apropiere între noi, după anul greu de pandemie. Vă chem la bucurie și joc, în loc de enervare în trafic și poluare. Pentru două zile, se mută în stradă teatre de păpuși, grădini, filme de cinema pentru copiii și adulții care vor să afle despre încălzirea globală, bistrouri și cofetării, săli de fitness, asociații și cluburi sportive, trupe locale de muzică, emisiunile pentru copii de la Radio Timișoara, expoziții (și cu vânzare) de materiale sportive și de mijloace de transport alternative”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Edilul-șef anunță că persoanele care încă nu s-au imunizat împotriva Covid-19 vor avea ocazia să facă asta în cadrul unui punct de vaccinare care va fi amplasat lângă spitalul militar.

Acest eveniment este și un preambul pentru viitorul Timișoarei. Împreună cu colegii din primărie lucrăm, în permanență, la o mai echitabilă împărțire a spațiului public între participanți la trafic. Este vremea oamenilor”, a adăugat Dominic Fritz.

Programul complet al evenimentului este disponibil AICI!