Atât orașul Novi Sad, din Serbia, cât și Timișoara vor deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. În aceste condiții, astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș a avut loc o întâlnire între reprezentanții proiectelor Capitală Europeană a Culturii din cele două orașe, în cadrul seriei de evenimente dedicate Zilei Județului Timiș.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, s-a discutat și despre oportunitățile de colaborare între cele două viitoare capitale culturale europene din punct de vedere cultural și turistic, dar și al asigurării unei linii de transport direct între Novi Sad și Timișoara.

Alin Nica, președintele CJ Timiș – partener finanțator al TM2023, a subliniat dorința părții române de intensificarea a cooperării între instituțiile de cultură din cele două țări și a parteneriatelor bilaterale între școli. În cadrul întâlnirii, Tijana Bugarski, director al Galeriei Matica Srpska, a lansat invitația pentru o vizită de lucru la Novi Sad către Simona Neumann, director al Asociației TM2023, cu scopul de a schimba bune practici în organizarea programului cultural în contextul pandemic. A fost reluată astfel o cooperare existentă încă din 2019, care, din păcate, a fost oprită de situația sanitară la nivel european”, a informat CJ Timiș.

La întâlnire au mai participat Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii, și Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei.