Un program bogat a fost pregătit în acest an de primărie pentru a marca Ziua Timișoarei. Astfel, la începutul lunii august, se vor desfășura diverse acțiuni pe durata mai multor zile, atât în zona centrală, cât și în cartiere, prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Programul artistic va fi unul diversificat, de la muzică pop-rock până la prelucrări folclorice și muzică clasică și se va completa cu materiale educative despre Timișoara, dar și cu ateliere și expoziții inedite.

Ediția din acest an stă sub semnul declarării anului 2021 drept Anul Diasporei, expoziția ,,Călător între Viena și Timișoara” a artistului fotograf Călin Piescu urmând să deschidă, în 1 august, seria evenimentelor aniversare în spațiul expozițional recent reabilitat din incinta Casei de Cultură din Timișoara. Tot duminică, dar în Piața Libertății, este pregătit concertul pop-rock ,,Timișoreni on stage”, care va prilejui întâlnirea cu trupele timișorene Cargo, TM Groove și Beck Corlan.

Luni, 2 august, tot în Piața Libertății, începând cu ora 19.00, iubitorii muzicii populare se vor reîntâlni cu Ansamblul Timișul și soliștii Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu-Irimică și Doriana Talpeș, dar și cu Cosmin Rafael Bălean Band, care, prin proiectul muzical inedit ,,Europa în Timișoara”, va prezenta prelucrări din folclorul statelor europene.

Marți, 3 august, pe lângă festivitățile oficiale ce se vor desfășura în Piața Unirii începând cu ora 10.30, va avea loc un amplu program artistic susținut de către Filarmonica Banatul și corul Voces Timisienses, de la ora 18.00, în Piața Unirii, Opera Națională Română din Timișoara, de la ora 20.00, în Piața libertății, și Zoli Toth, cu proiectul vocal-simfonic ,,Better Together”, de la ora 22.00, în Piața Unirii.

În acest an activitățile se vor derula și în cartiere și vor consta din tururi ghidate, ateliere și materiale educative despre istoria cartierelor Timișoarei.

Pentru concertele „Timișoreni on stage” și 1Better Together” accesul se va face pe baza biletelor cu titlu gratuit care se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro. Pentru toate celelalte evenimente, accesul se va face în limita locurilor disponibile. În ambele situații, accesul este condiționat de respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii Covid 19 (purtarea obligatorie a măștii, prezentarea dovezii vaccinării sau a testării, conform normelor în vigoare, măsurarea temperaturii etc)”, a informat Primăria Timișoara.