Circul din PNL Timiș este departe de a se finaliza. Astăzi, tabăra care-l susține pe Raul Ambruș a trimis un comunicat de presă prin care susține că nu se pot realiza suspendări din partid pe perioada alegerilor, invocând o decizie din data de 8 iunie a acestui an a Comisiei de organizare a alegerilor din PNL.

Prin urmare, conducerii interimare a PNL Timiș i se atrage atenția că deciziile de suspendare a celor care au continuat alegerile locale pentru șefia PNL Timișoara ar fi nestatutare.

Cred că este momentul să ne oprim din toată mascarada pusă în scenă de oameni care nu știu să piardă. Acum se întâmplă exact ceea ce noi am susținut de la bun început, că propunerile sau deciziile luate de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica sunt nestatutare. Îmi exprim regretul că sute de colegi de partid au fost ținuți într-o tensiune inacceptabilă aproape o lună de zile, când calea normală, firească, era să așteptăm deciziile forurilor superioare ale PNL. Cred că toată lumea a înțeles că PNL Timișoara este o organizație cu personalitate, verticală, cea mai puternică a PNL Timiș și care nu se lasă târâtă în jocuri mărunte puse la cale de oameni mici, care sunt gata să sacrifice orice pentru interesele lor meschine și care nu au curajul să-și privească colegii în ochi așa cum s-a întâmplat în data de 3 iulie când au părăsit ședința de alegeri. Mulțumesc membrilor PNL Timișoara că au avut încredere în echipa aleasă pe 3 iulie, pentru susținerea necondiționată și pentru unitatea pe care au arătat-o în aceste momente grele”, a declarat Raul Ambrus.

Pe de altă parte, și conducerea PNL Timiș a trimis un comunicat de presă, explicând faptul că deciziile de suspendare din partid sunt statutare.

Completarea deciziei COCON nr.4 din 08 iunie 2021 transmisă astăzi de către Comisia de Organizare a Congresului PNL intră în vigoare pentru perioada viitoare și nu are efect retroactiv. La momentul votării suspendării celor 20 membri ai PNL Timișoara de către forurile statutare îndreptățite în acest sens, se afla în vigoare Decizia COCON nr.4 din 08 iunie 2021, drept urmare, decizia de suspendare este statutară și rămâne valabilă”, a informat PNL Timiș.