Consiliul Județean Timiș intenționează să modernizeze un drum important. Este vorba de DJ691, între nodul A1 din Giarmata și limita cu județul Arad, o cale de acces foarte utilă pentru timișenii care vor să ajungă, de exemplu, în Lipova.

Potrivit reprezentanților instituției, într-o primă fază a fost emis certificatul de urbanism, iar acum se lucrează la întocmirea documentației prealabile execuției propriu-zise. Procedurile sunt bugetate și vor fi parcurse anul acesta, lucrările de asfaltare fiind programate a începe anul viitor.

Este un drum legătură cu județul Arad important pentru mulți timișoreni. În plus, leagă patru comune mari, Giarmata, Pișchia, Fibișul și Mașlocul, de Timișoara și Lipova. Am primit certificatul de urbanism, iar acum lucrăm în ritm alert la documentația tehnico-economică necesară. De altfel, am alocat pe bugetul din acest an suma de 970.000 lei pentru documentații, proiect tehnic și exproprieri. Ne dorim ca execuția propriu-zisă a lucrării să intre pe bugetul de anul viitor”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Drumul județean 691 este vizat și de o altă investiție importantă a Consiliul Județean Timiș, aflată deja în execuție. Este vorba despre lărgirea șoselei la patru benzi, de la ieșirea din Timișoara, pe raza comunei Dumbrăvița, până la nodul cu A1, în Giarmata.