Primăria Timișoara are planuri de a promova mai bine orașul pe plan intern și internațional. Astfel, ieri, în plenul consiliului local a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la constituirea Asociației pentru Promovarea Timișoarei. Ideea îi aparține primarului Dominic Fritz, iar asociația va avea rolul de a promova orașul din punct de vedere turistic, economic, cultural și educațional.

Ultimii ani au demonstrat că acest uriaș potențial al orașului nu a fost  suficient de mult exploatat. Timișoara a generat multe inițiative independente de promovare, neavând, însă, o voce suficient de puternică pentru ca orașul să devină mai vizibil și mai atractiv pentru oameni de afaceri, turiști, profesioniști de valoare etc. Promovarea orașului trebuie să fie rezultatul unui larg parteneriat între administrație, mediul de afaceri, mediul academic, societatea civilă și cetățenii Timișoarei, formând o punte între potențialul orașului nostru și utilizarea acestui potențial în beneficiul comunității locale. În acest sens, am propus constituirea Asociaţiei pentru Promovarea Timișoarei. Asociația pentru Promovarea Timișoarei va fi punctul central responsabil pentru promovarea orașului Timișoara, pe plan intern și pe plan extern, prin dezvoltarea și implementarea unui concept integrat de marketing al orașului, dezvoltând o rețea extinsă de parteneri, voluntari și sponsori”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Membrii fondatori ai asociației sunt Primăria Timişoara, Asociația Patronală Ho-Re (Hoteluri și Restaurante) Timişoara, Societatea Națională Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, Attrius Developments Srl (Iulius Town) și Asociaţia Breasla Ghizilor. Acestora li se pot alătura, în timp, alte asociații sau firme interesate să contribuie la promovarea Timișoarei.

Primăria Municipiului Timișoara, în calitate de inițiator și de principală parte interesată în realizarea obiectivelor acestei asociații cu scop public, își asumă o cotizație mai mare relativ cu ceilalți asociați. Pentru plata cotizației, propusă la valoarea de 250.000 lei, Primăria Timișoara se va folosi și de taxa hotelieră, taxă a cărei menire trebuie să fie chiar promovarea orașului.

Asociaţia pentru Promovarea Timișoarei va coagula toţi actorii interesaţi şi va depune eforturile necesare în promovarea oraşului ca: destinaţie turistică atractivă; centru regional dinamic şi pol de dezvoltare economico-socială, care oferă multiple oportunităţi pentru investiţii; vechi şi renumit centru pentru studii, cercetare şi încurajarea iniţiativelor studențești; importantă poartă aeriană internaţională; centru cultural şi artistic activ şi creativ; oraş deschis, multicultural, cosmopolit şi primitor, care oferă condiţii şi şanse foarte bune pentru locuit, muncă şi trai”, a informat Primăria Timișoara.