Ludovic Orban, președintele PNL, a comentat încă o dată scandalul din PNL Timiș, afirmând că ceea ce se întâmplă la nivelul filialei județene este „absolut revoltător” și că se fac „epurări de tip stalinist”.

„Este absolut revoltător ce se întâmplă acolo. Acolo sunt epurări de tip stalinist. Au fost suspendaţi din funcţie aproape 20 de membri ai PNL, membri importanţi, membri care au participat la toate campaniile, membri care au contribuit la toate rezultatele bune care au fost obţinute la nivelul judeţului Timiş. Acolo se aplică ‘cine nu este cu mine trebuie să fie dat afară şi nu mai are voie să participe la procedurile de vot’ (…). La judeţul Timiş s-a brevetat că preşedintele interimar de la judeţ este şi preşedinte interimar la municipiu. El a convocat conferinţa municipală din 3 iulie şi tot el a vrut să o anuleze. Gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă se convoacă congresul şi mie nu-mi convine care e raportul de forţe şi eu anulez convocarea şi îi trimit acasă pe colegii mei. Aşa ceva nu este posibil, nu este acceptabil. S-au formulat contestaţii la Curtea de Onoare şi Arbitraj care, din păcate, nu sunt soluţionate cu celeritate aşa cum ar trebui să fie soluţionate„, a declarat Ludovic Orban, astăzi.

Președintele PNL a răspuns unei întrebări pe această temă la finalul ceremoniei organizată de Ziua Imnului Național, în Piața Tricolorului din București.

Între timp, continuă scandalurile din interiorul PNL Timiș. Ieri, Claudiu Buciu, primarul din Lugoj, a fost demis de la conducerea PNL Timiș. „Am fost demis. Astăzi (n.r. miercuri), Nica și Groza au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj. Au desființat singurul Birou politic al PNL Lugoj care a reușit să readucă PNL în fruntea administrației lugojene după mai bine de 100 de ani. PNL Timiș a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră. Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează”, a scris Claudiu Buciu, pe Facebook.

În ceea ce privește reorganizarea alegerilor interne pentru șefia PNL Timișoara, acestea au fost replanificate pentru data de 31 iulie, însă circul nu s-a terminat. Consilierul local Raul Ambruș susține că 320 de membri ai PNL Timișoara ar fi fost scoși de pe convocatorul alegerilor interne de sâmbătă.

Astăzi (n.r. miercuri), am primit convocatorul pentru alegerile din 31 iulie și am constatat că din 914 membri cu drept de vot, același număr ca la alegerile din 3 iulie, au fost scoși 320 de colegi, adică pe lângă cei 170 scoși și în 3 iulie, de data aceasta au mai fost scoși alți 150 de colegi. Mai spun încă o dată că alegerile se organizează pe baza listei cu membri valabilă la 31.12.2020 și în Regulamentul de organizare a alegerilor se specifică extrem de clar că este interzisă modificarea bazei de date cu membri. Mai mult, suspendările din partid sunt interzise. PNL Timiș nu mai poate fi reprezentat la niciun nivel de un asemenea președinte care nu are niciun fel de repere etice sau morale care confundă Timișoara cu propria moșie. Suntem alături de primarul Lugojului, Claudiu Buciu și îi susținem în totalitate decizia de a nu organiza alegeri municipale, deoarece Alin Nica trebuie oprit”, a precizat Raul Ambruș.